obchodné

Ako zaregistrovať IP v dôchodkovom fonde

Ako zaregistrovať IP v dôchodkovom fonde

Video: How to Set Up a Nintendo Switch Account for beginners 2024, Júl

Video: How to Set Up a Nintendo Switch Account for beginners 2024, Júl
Anonim

Podmienkou podnikania je registrácia jednotlivých podnikateľov v dôchodkovom fonde. Registráciu jednotlivých podnikateľov vykonávajú územné pobočky dôchodkového fondu.

Image

Budete potrebovať

  • - kópia DIČ;

  • - kópia osvedčenia o štátnej registrácii ako samostatného podnikateľa;

  • - kópiu osvedčenia o poistení povinného dôchodkového poistenia;

  • - pracovná zmluva so zamestnancom;

  • - kópia pasu.

Návod na použitie

1

Registrácia v dôchodkovom fonde sa uskutoční automaticky po prijatí PSR na daňovom úrade. Dôchodkový fond vám pridelí 13-ciferné registračné číslo. Prvé tri číslice sú kódom subjektu Ruskej federácie; ďalšie tri číslice - kód okresu (mesta); nasledujúcich šesť číslic je poradové číslo záznamu o jednotlivcovi v oddelení PFR.

2

Ak plánujete najať zamestnancov, musíte sa zaregistrovať v dôchodkovom fonde ako poistenec najneskôr do 30 dní od uzavretia pracovnej zmluvy. Registrácia sa uskutočňuje na miestnom úrade FIU v mieste vášho bydliska. Poskytnite celý balík dokumentov a dostanete „Oznámenie o registrácii ako poistenec, vyplácané jednotlivcom“.

3

Ak chcete platiť poistné za seba viac, ako predpisuje zákon, musíte sa zaregistrovať na PRF osobitne. Za týmto účelom poskytnite vyhlásenie, pas, osvedčenie o poistení povinného dôchodkového poistenia, oznámenie o registrácii ako poistenec povinného dôchodkového poistenia. Do 10 dní dostanete „Oznámenie o registrácii poistníka, ktorý sa dobrovoľne zapojil do právnych vzťahov v oblasti povinného dôchodkového poistenia“.

Venujte pozornosť

Ak nemáte zamestnancov - musíte sa zaregistrovať a platiť len za seba, ak máte zamestnancov - zaregistrovať sa ako zamestnávateľ a platiť za ne viac, je potrebné sa zaregistrovať v dôchodkovom fonde.

Ak je lehota na registráciu porušená, môže sa účtovať pokuta vo výške 5 000 rubľov.

Užitočné rady

Jednotliví podnikatelia môžu byť zaregistrovaní na FIU ako poistníci na základe: ako samostatne zárobkovo činných osôb; ako platby jednotlivcom; ako zaplatenie pevnej platby nad minimum.

registrácia ip v pf

Odporúčaná