obchodné

Ako zaregistrovať verejnú politiku

Ako zaregistrovať verejnú politiku

Video: Luke Ravenscroft - Môžu behaviorálne poznatky zlepšiť verejnú politiku na Slovensku? 2024, Júl

Video: Luke Ravenscroft - Môžu behaviorálne poznatky zlepšiť verejnú politiku na Slovensku? 2024, Júl
Anonim

Podnikateľská činnosť osoby sa začína registráciou na miestnej inšpekcii Federálnej daňovej služby Ruska. Na získanie štatútu samostatného podnikateľa musíte vedieť, ktoré dokumenty a ktorú štátnu agentúru poskytnúť.

Image

Návod na použitie

1

Najprv treba kontaktovať daňovú službu v mieste bydliska a získať potvrdenie o zápise jednotlivých podnikateľov do zjednoteného štátneho registra a osvedčenie o registrácii na daňovom úrade. Bydlisko sa vzťahuje na adresu, kde ste oficiálne zaregistrovaní.

2

Ak sa chcete zaregistrovať na účely registrácie neziskového poistenia, musíte predložiť žiadosť napísanú v predpísanom formulári (váš podpis musí byť notársky overený), potvrdenie o zaplatení štátnej dane v origináli, pas a jeho kópia (všetky hárky s poznámkami), kópia osvedčenia o DIČ, kópia osvedčenia o dôchodkovom poistení.

Každý dokument obsahujúci viac ako jeden hárok musí byť zošitý a očíslovaný.

3

Potom musíte rozhodnúť o druhu činnosti. Od toho závisí forma účtovníctva a výkazníctva, ako aj daňový systém. Pri písaní žiadosti o štátnu registráciu ako SPMN uveďte ako prvú svoju hlavnú činnosť. Potom napíšte zvyšok. Ak sa následne začnete zaoberať tými činnosťami, ktoré nie sú uvedené v žiadosti, bude potrebné vykonať zmeny v Jednotnom štátnom registri podnikov.

Do piatich pracovných dní od prijatia dokumentov sa uskutoční štátna registrácia vás ako samostatného podnikateľa.

4

Ak chcete prejsť na zjednodušený daňový systém, po registrácii pri registrácii na daňovom úrade podajte štandardnú žiadosť. Ak neexistujú žiadne obmedzenia, IFTS vám vydá autorizačný dokument.

5

Po získaní osvedčenia podnikateľa bez založenia právnickej osoby musíte o otvorení bankového účtu informovať medziodborový inšpektorát Federálnej daňovej služby.

V prípade potreby si objednajte pečať, pečiatku.

6

Na udržiavanie daňového a finančného výkazníctva, nákup formulárov prísneho finančného výkazníctva, otvorenie knihy účtovníctva príjmov a výdavkov v predpísanej forme alebo vedenie záznamov v elektronickej forme pomocou osobitných programov.

ako vytvoriť

Odporúčaná