Obchodná komunikácia a etika

Ako vyplniť ponuku

Ako vyplniť ponuku

Video: Plastové okná,ako urobiť cenovú ponuku online cez www. INTER-OKNO.sk 2024, Júl

Video: Plastové okná,ako urobiť cenovú ponuku online cez www. INTER-OKNO.sk 2024, Júl
Anonim

Písanie komerčnej ponuky ľuďom, ktorí nepoznajú špecifiká tohto žánru, je zvyčajne problematické. Ako stručne a stručne povedať o výhodách spoločnosti, aby tieto informácie boli ľahko čitateľné, jednoduché, zrozumiteľné a do tej miery? A ak je úvodná časť textu viac-menej ľahká, ako ukončiť tento dokument?

Image

Budete potrebovať

hlavičkový papier spoločnosti

Návod na použitie

1

Existuje niekoľko možností na logické uzavretie komerčného návrhu. Jedným z nich je vloženie cenovej tabuľky do poľa pre dokumenty. Tieto informácie budú potrebné, ak sú ceny vášho tovaru alebo služieb nižšie ako konkurenti. Adresát správy teda uvidí, že mu ponúkate skutočne priaznivú spoluprácu, a ak je to rozumná osoba, odpovie na vaše volanie. Na konci ponuky napíšte niekoľko riadkov, v ktorých uvediete, že vaše ceny sú jedinečné a nikto iný ich nemôže prerušiť.

2

Ak sú vaše ceny štandardné a nelíšia sa od ponúk konkurentov, skúste nájsť a popísať niekoľko výhod vašej spoločnosti. Možno ide o rýchle doručenie alebo individuálny systém zliav (môže byť veľa možností). V takom prípade nezabudnite uviesť kontakty zamestnancov, ktorí by v každom prípade mohli poradiť potenciálnemu zákazníkovi.

3

Uzatvorenie cenovej ponuky uvedením zamestnancov, ktorí sú pre potenciálneho zákazníka užitočné, použite tento jednoduchý, ale šikovný krok. Na konci dokumentu vložte fotografiu zamestnanca, jeho e-mail a ďalšie súradnice a tieto údaje uveďte spolu s podpisom „Váš osobný konzultant je taký a taký“. Takáto prispôsobenie bude veľmi vhodné.

4

Ak vaša spoločnosť nie je nováčikom na trhu, môžete o tom hovoriť. Obchodná ponuka by sa spravidla mala zmestiť na list A4. Vyplňte prázdne miesto informáciami o úspechoch spoločnosti (ak získala diplomy, osvedčenia, financovanie atď.). Vyberte najdôležitejšie fakty. Ak takéto údaje neexistujú, stručne napíšte, koľko rokov bola organizácia na trhu, pár slov o inovatívnych technológiách v práci atď.

5

Ďalšou vhodnou možnosťou v obchodnom návrhu je kótovanie obchodných partnerov. Ak pracujete so známymi značkami, nemali by ste o tom mlčať. Uveďte nie viac ako päť organizácií av prípade potreby dešifrujte ich skratku.

6

Nezabudnite, že na konci ponuky sa musíte podpísať. Najbežnejšie znenie je „s rešpektom,

, ".

Venujte pozornosť

Namiesto „lacného“ použite „o 30% nižšie ako ceny vášho dodávateľa, namiesto„ rýchleho “-„ doručenie bude trvať iba 3 dni, za každú oneskorenú hodinu - 5% zľava na hodnotu tovaru. “3. Ponuku ukončite výzvou na akciu. Klient musí ponuku nielen uzavrite a rozhodnite sa, čo si zajtra bude myslieť, ale urobte potrebné kroky.

Užitočné rady

Jedna spoločnosť mi nedávno poslala návrh, v ktorom bol jeden zaujímavý bod: „Naša spoločnosť zamestnáva kvalifikovaných zamestnancov s pracovnou praxou viac ako 10 dní, “ veľmi ma to bavilo. Je zaujímavé, že toto je chyba alebo úprimnosť. Ako dokončiť cenovú ponuku? Všetci úspešní obchodní manažéri na konci rokovaní sumarizujú a zhodujú sa na tom, ako budú v budúcnosti kontaktovať.

Odporúčaná