obchodné

Kto kúpil Metropol

Kto kúpil Metropol

Video: #15 Nákupný zoznam potravín pri chudnutí (Brucho nie je bubon) 2024, Júl

Video: #15 Nákupný zoznam potravín pri chudnutí (Brucho nie je bubon) 2024, Júl
Anonim

Hotel Metropol bol postavený na začiatku 20. storočia z iniciatívy slávneho filantropa Savvy Mamontova. Budova je architektonickou pamiatkou secesie a je predmetom kultúrneho dedičstva. Na konci 20. storočia bol Metropol uznávaný ako jeden z najlepších hotelov v Moskve a získal päťhviezdičkovú kategóriu. V poslednej aukcii bola budova predaná. Verejnosť sa vážne zaujíma o to, kto Metropol kúpil a čo ho čaká v budúcnosti.

Image

Iniciátorom predaja hotela historického významu bola moskovská radnica. Počiatočná cena zásielky bola 8, 7 miliárd rubľov. Kúpa hotela Metropol mala len jeden krok: konečná cena bola 8, 874 miliárd rubľov.

Hotel Metropol kúpil Alexander Klyachin, ktorý sa nachádza na ôsmom mieste v rebríčku Forbes "Kings of Real 2012", ktorý je vlastníkom reťazca Azimut Hotels. Nájomcom tejto budovy bol donedávna jeden z najslávnejších účastníkov trhu s nehnuteľnosťami v Moskve a Moskovskom regióne. Všetky otázky týkajúce sa možných rekonštrukcií v zastúpení spoločnosti, v ktorej išiel, dali zápornú odpoveď.

Verejnosť najviac znepokojovala otázka zmeny vzhľadu budovy. Ako viete, Hotel Metropol je kultúrnym dedičstvom. Posledná rekonštrukcia bola vykonaná v roku 1991. V hoteli sa nachádza 362 izieb (72 z nich sú apartmány), 10 izieb pre akcie, dve reštaurácie. Metropol je tiež známy svojou zbierkou obrazov umiestnených v interiéri.

Pred dražbou orgány hlavného mesta uviedli, že hotel Metropol si musí zachovať svoju hotelovú hodnotu. Kupujúci bude tiež musieť podpísať osobitný bezpečnostný záväzok.

Alexander Klyachin bol známy ruským občanom pred viac ako 10 rokmi. Podnikateľ sa doteraz zameriaval na vytvorenie siete hotelov v krajine charakterizovanej európskymi 3 a 4 hviezdičkami. Hlavnou podmienkou ich práce je dostupnosť.

Hotely Azimut sú považované za najväčšie Rusko z hľadiska geografického pokrytia. Zaujímavé sú aj projekty na preklad inovačných nápadov spoločnosti Klyachin: priemyselné priestory bývalých tovární spoločnosti Danilovskaya Manufactory a Red Rose sa zmenili na kapitálové lofty. Teraz tu môžete pohodlne bývať a pracovať.

Odporúčaná