Druhy činností

Pestovanie húb ako podnik

Pestovanie húb ako podnik

Video: AKO PESTOVAŤ HRÍBY.wmv 2024, Júl

Video: AKO PESTOVAŤ HRÍBY.wmv 2024, Júl
Anonim

Pestovanie a predaj húb v našej krajine je jedným z najziskovejších podnikov v poľnohospodárstve. Huby ustrice a šampiňóny sa pestujú hlavne doma. Huby môžete pestovať v lete na vidieku alebo na záhrade alebo v miestnosti na to otvorenej celoročnej priemyselnej výrobe.

Image

Popularita jedál z húb sa vysvetľuje túžbou obyvateľstva po prírodných výrobkoch. Huby neobsahujú iba karcinogény, ale tiež odstraňujú škodlivé látky z ľudského tela, čím zabraňujú onkológii a normalizujú krvný tlak. Sú chutné a výživné.

Pestované výrobky sa môžu predávať samostatne alebo do reštaurácií a supermarketov.

Začatie tohto podnikania je lepšie v lete. Najprv zbierajú dokumenty, nakupujú vybavenie a riešia všetky potrebné problémy.

Pestovanie húb nepotrebuje veľa peňazí. Pestujú sa v suteréne, v pivnici, v skleníku. Pre začiatočníkov môžete dokonca použiť vlastný byt.

Pri organizovaní priemyselnej výroby bude potrebné venovať pozornosť týmto otázkam:

1. Výroba mycélia.

2. Príprava substrátu.

3. Predaj výrobkov.

Výroba blokov substrátu je pomerne komplikovaný proces a vyžaduje si sterilnú miestnosť. Pri malom objeme výroby je nerentabilné pripraviť samotné bloky substrátov. Ale nemôžete ušetriť na kvalite osiva. Je lepšie získať drahšie výrobky, ale získať si úctu zákazníkov za ich kvalitu. Skúsení pestovatelia húb zvyšujú zisky znížením plodenia. To vám umožní znížiť náklady a náklady a niekoľkonásobne zvýšiť zisk z predaja.

V počiatočnej fáze je hlavnou úlohou podnikateľa vyhnúť sa stratám a nadviazať kontakty na marketing produktov. Až po získaní potrebných vedomostí a skúseností môžeme uvažovať o rozšírení výroby. Dodatočný príjem pochádza z výroby hubového konope. Za týmto účelom zoberte konope, vyvŕtajte do nich diery a položte semená húb. Naklíčené mycélium pokrýva celý pahýľ húb. Takéto huby sú medzi obyvateľstvom žiadané.

Obchod s hubami je jednoduchý, musíte to brať vážne. Môžete sa zúčastniť školení o pestovaní húb. V Rusku pôsobia v tomto odbore združenia podnikateľov. Tam komunikujú a zdieľajú užitočné informácie.

Pestovanie húb je ziskové kvôli nízkej konkurencii a malej distribúcii tohto podniku. A vždy existuje dopyt po výrobkoch.

Odporúčaná