obchodné

Pestovanie húb - zisk z „húb“

Pestovanie húb - zisk z „húb“

Video: Martin Pavlík - Význam húb v prírode (Permakultúra v meste 2015) 2024, Júl

Video: Martin Pavlík - Význam húb v prírode (Permakultúra v meste 2015) 2024, Júl
Anonim

Dnes má každá hlava rodiny zodpovednosť za ochranu svojich blízkych pred finančnými otrasmi. Rodičia nikdy nedovolia svojej rodine hladovať alebo riskovať prácu.

Budete potrebovať

Výsledkom je, že mnoho rodín len horúčkovito hľadá spôsoby, ako viesť domáci podnik. A, nanešťastie, nevyberajú najoptimálnejšie možnosti, ktoré si napríklad vyžadujú veľké počiatočné investície. Medzitým existujú spôsoby, ako zarobiť peniaze takmer bez akýchkoľvek nákladov, bez toho, aby ste opustili ostatné typy zárobkov a bez toho, aby ste trávili veľa času. Ide o huby, ktoré budú v súvislosti s výrobou potravín vždy populárne a žiadané.

Návod na použitie

1

O spôsoboch pestovania šampiňónov a húb ustríc na webe je veľa informácií. V každom prípade si každý sám vyberie, akú farmu bude musieť postaviť: jeden bude potrebovať skleník, druhý - suterénnu izbu, tretí - oplotenú plochu v záhrade s množstvom pňov. Táto oblasť ovplyvňuje iba objem produktivity a nie prudký nárast množstva práce. Stručne povedané, typický spôsob pestovania húb ustríc a šampiňónov je na vreciach, v ktorých sú slamy, kone alebo kravy hnojené, na kompostovanie je potrebné malé množstvo pôdy, kriedy, síranu amónneho a ďalších chemických zlúčenín.

2

Do jedného mesiaca získa kompost pripravený pomocou jednoduchých technológií vlastníctvo efektívneho mycélia. Z vrecka je možné s náležitou starostlivosťou vybrať až 1 - 2 kg hlivy ustrice denne. V tomto prípade vrece s obsahom vyžaduje málo svetla, nízku okolitú teplotu a vlhkosť 90 - 95%, zalievanie iba vrchnej vrstvy vrecka. Ak sa vrecia z nejakého dôvodu nezmestia, huby ustrice sa môžu pestovať na kmeňoch stromov. Príklady sú známe, keď sa dobrý výnos objavil dokonca aj doma, kde sa huby pestovali v kúpeľňach, v skriniach alebo na špeciálne vybavenom balkóne. Huby nepotrebujú svetlo, takže sú zaručené úspory energie.

3

Tieto dve huby generujú príjem, ale v tomto ohľade ich nemožno porovnávať s elitnými hubami, ako sú napríklad huňatka, hríb alebo hľuzovky. Obyvateľstvo ich ľahšie nakupuje, môžu sa použiť vo vážnejších receptoch na varenie ako plnky alebo ako nezávislé jedlá. Ich chuť je výraznejšia ako chuť húb ustríc. Preto s menším počtom sa môžu predávať za zvýšenú cenu.

4

Nepotrebujú kupovať mycélium, môžete si ho variť sami. Biele mycélium sa získa nasledujúcim spôsobom: jemne nasekáme vrchnáky dospelých húb v studenej vode počas 24 hodín. V záhrade pri korešpondujúcich stromoch je potrebné pripraviť sedadlá pre kmene v zemi bez poškodenia koreňov. Voda sa vleje do sypkej pôdy a posype sa. Po niekoľkých rokoch bude koreňový systém silnejší a mycélium sa začne vydávať. Môže sa predávať na trhoch, kaviarňach a reštauráciách. Huby sa môžu používať ako súčasť hotových výrobkov: koláče, julienne, výplne rýchleho občerstvenia. Je možné, že v tomto ohľade bude konkurencia šampiňónov vysoká, čo sa nedá povedať o hľuzovkách: iba táto huba môže z človeka urobiť multimilionára.

5

Aký dobrý je taký podnik? Nevyžaduje prítomnosť mnohých pracovníkov, nie je potrebné nad ňou „stáť“, súčasne sa môžete zaoberať inými záležitosťami. Údržba a náklady - hlavne iba na zavlažovanie a organické hnojivá, ktoré sú lacné.

Venujte pozornosť

Je zaujímavé kombinovať také podnikanie, ako sú kvetinové koše a huby, t. predávať najrôznejšie huby v dekoratívnych košiach. Toto je tradičná myšlienka zberu húb, takže tento spôsob predaja tovaru môže začať s ranou medzi obyvateľstvom.

Odporúčaná