obchodné

5 chýb, ktorým čelí každý začínajúci investor

Obsah:

5 chýb, ktorým čelí každý začínajúci investor

Video: Získajte 710 dolárov denne pasívnym príjmom, ktorý trvá 5 minút (zarobte si peniaze online)... 2024, Smieť

Video: Získajte 710 dolárov denne pasívnym príjmom, ktorý trvá 5 minút (zarobte si peniaze online)... 2024, Smieť
Anonim

Začínajúci investori by mali byť neustále školení. Je pre nich dôležité nielen študovať trhové nástroje a pravidlá obchodovania, ale snažiť sa vyhnúť aj typickým chybám začiatočníkov.

Image

Nemáš žiadny cieľ

Ak neviete, prečo investujete, vzdajte sa tohto podnikania. Iba konkrétny cieľ určuje, koľko investujete, ako dlho chcete šetriť peniaze. Na základe cieľa vyvíjate stratégiu na dosiahnutie výsledku.

Samotné ciele sa môžu líšiť. Ľudia investujú peniaze na drahý nákup, s výnimkou vzdelávania detí, chcú si zaistiť pohodlný život.

Môžete jednoducho ušetriť kapitál a zvýšiť ho. V prvom prípade budete chrániť peniaze pred infláciou, v druhom - budete tiež zarábať peniaze navyše.

Nie je potrebné stanoviť jeden cieľ, môžete vybrať niekoľko úloh. V takom prípade musíte vytvoriť investičné portfólio a vypracovať stratégiu pre každý cieľ.

Neplatná stratégia

Stratégia, ktorú hľadáte pre seba. Jednoducho povedané - to je cesta, ktorú ste sa rozhodli dosiahnuť. Môžete si vybrať spoľahlivú, ale dlhú cestu alebo riskovať časť kapitálu, aby ste si neskôr mohli zarobiť slušné peniaze. Rozhodnite sa, ktoré investície plánujete. Dlhodobé - viac ako tri roky alebo krátkodobé - do troch rokov. Doba investície určuje povahu vášho konania. Neinvestujte do aktív po dobu 1 až 2 rokov v nádeji, že ich cena porastie.

Iba jeden typ prílohy

Neinvestujte všetky peniaze do jedného aktíva. Najmä ak ste začínajúci investor a stále neviete, ktoré investície sú výhodnejšie. Aj keď dávate prednosť jednému nástroju, napríklad zásobám. Rozdeľte svoje investície rovnomerne medzi spoločnosti. Čím viac komponentov vášho investičného portfólia, tým nižšie je riziko zlyhania.

Strach zo straty všetkých peňazí

Investovanie nie je kasíno. Tu si určíte veľkosť investície a vyberiete spoločnosť. Aby ste sa nebáli stratiť všetko, čo potrebujete, investujte iba do dokumentov dôveryhodných spoločností, ktorých mechanizmus poznáte. Cenné papiere nakoniec môžu stratiť cenu aj zisk. Ochráni vás to pred zbytočnými starosťami.

Odporúčaná