obchodné

Ako zabezpečiť účtovnícke služby

Ako zabezpečiť účtovnícke služby

Video: Admin Webinár #2 - E-mailové služby 2024, Júl

Video: Admin Webinár #2 - E-mailové služby 2024, Júl
Anonim

Manažéri niektorých malých spoločností uprednostňujú účtovnícke služby tretích strán. Existujú výhody a nevýhody. Napríklad nebudete musieť platiť mzdu účtovníkovi, zhromažďovať a platiť príspevky, ale zároveň nebudete môcť kontrolovať celý účtovný proces. Je veľmi dôležité správne zabezpečiť účtovnícke služby.

Image

Návod na použitie

1

Najskôr by ste si mali zvoliť spoločnosť, ktorá poskytuje účtovnícke služby. Prečítajte si recenzie o každej z nich, získajte informácie od priateľov a porovnajte ceny. Pamätajte, že v žiadnom prípade nesmiete zveriť účtovníctvo neprofesionálom!

2

Porozprávajte sa s hlavou tejto spoločnosti. Zistite také problémy, ako sú zodpovednosť za papierovanie, postup pri poskytovaní údajov a potrebné formuláre (napríklad správy o získaní pôžičky pre právnickú osobu), možnosť práce na diaľku. Môžete si dokonca najať hosťujúceho účtovníka, hlavnou vecou je prediskutovať všetky podmienky s riaditeľom protistrany.

3

Uzavrieť dohodu o poskytovaní účtovných služieb. Ak máte pochybnosti, ukážte dokument advokátovi, pretože vám povie o všetkých jemnostiach a výkladoch podmienok.

4

Skontrolujte, či dohoda obsahuje odkazy na zákony, napríklad na federálny zákon „o účtovníctve“ č. 129- ated z 21. novembra 1996, daňový zákon Ruskej federácie atď. Napíšte práva a povinnosti strán. Tu môžete uviesť také položky, ako je na požiadanie doručený akt zmierenia, informácie o stave vyrovnania s rozpočtom atď.

5

Ak sa účtovníctvo vykonáva pomocou programu, zvážte situáciu po ukončení tejto zmluvy. To znamená, že právny dokument musí mať takú podmienku, ako je prevod elektronickej databázy.

6

Je veľmi dôležité v zmluve uviesť podmienku konzultácie a informovania o všetkých otázkach, ktoré vás zaujímajú. Tiež uveďte, kto bude vyhotovovať primárne účtovné doklady, napríklad faktúry, akty, faktúry a iné dokumenty.

7

Nezabudnite do zmluvy zahrnúť náklady a platobné podmienky pre účtovnícke služby, prijímanie a doručovanie dokumentov a dôvernosť. Uveďte trvanie zmluvy a postup jej ukončenia.

Odporúčaná