ostatné

Čo je to podnikateľská pôžička

Čo je to podnikateľská pôžička

Video: ČSOB Podnikateľský úver s podporou EÚ, 2014 2024, Júl

Video: ČSOB Podnikateľský úver s podporou EÚ, 2014 2024, Júl
Anonim

Obchodné pôžičky sú najsľubnejšou oblasťou poskytovania úverov. Ide o službu pre podniky, individuálnych podnikateľov, zástupcov malých podnikov zapojených do výroby, poskytovania služieb, do obchodu.

Image

Návod na použitie

1

Jedným z hlavných aspektov podnikateľských úverov je jeho účel. Banky a iné úverové organizácie poskytujú pôžičky na začatie a rozvoj podnikania, na získanie prevádzkového kapitálu, vybavenia, dopravy, iného hnuteľného a nehnuteľného majetku a diverzifikáciu výroby.

2

Požičiavanie sa môže uskutočniť poskytnutím úveru, úverového limitu alebo prečerpania. Pôžička je jednorazové pripísanie sumy na účet dlžníka. Najvýhodnejšie je, ak je smer výdavkov známy vopred, napríklad nákup technologického zariadenia.

3

Na rozdiel od pôžičky sa úverová linka poskytuje v tranžiach, t. diely. Tu sú v procese poskytovania obchodných úverov hlavnými aspektmi výška a trvanie riadku, ako aj emisný limit a limit dlhu. Úverová linka je najvhodnejšou možnosťou pre podniky, ktoré potrebujú určité výdavky na určité časové obdobie. Kontokorentný úver je forma pôžičky na bežný účet, na ktorej dlžník dostáva peniaze, až kým sa nedosiahne určitý limit.

4

V procese poskytovania podnikateľských úverov sa podnikom a jednotlivým podnikateľom poskytujú dlhodobé a krátkodobé pôžičky. Dlhodobé pôžičky sú pôžičky, ktoré sa poskytujú na obdobie nepresahujúce 5 rokov a ktoré sú zamerané na nákup alebo výstavbu nehnuteľností, drahých zariadení a strojov. Krátkodobé pôžičky sú pôžičky na nákup prevádzkového kapitálu, vozidiel a automobilov. Poskytujú sa na obdobie kratšie ako 5 rokov. Niektoré úverové organizácie považujú krátkodobé pôžičky iba za tie, ktoré sú poskytované na obdobie do 1 roka a pôžičky na obdobie 2 až 5 rokov sa považujú za strednodobé.

5

Obchodné pôžičky sú pre banky pomerne sľubnou oblasťou činnosti. Koniec koncov, výška pôžičiek je oveľa vyššia ako pôžička poskytovaná jednotlivcom. Riziko spojené s takýmito transakciami je však vysoké. Preto banky spravidla ukladajú svojim klientom prísne požiadavky: dostupnosť vlastného imania a neustále rastúce podnikanie.

Odporúčaná