obchodné

Kto je individuálny podnikateľ

Obsah:

Kto je individuálny podnikateľ

Video: Fakulta ekonómie a podnikania, štúdium ekonómie a podnikania. 2024, Júl

Video: Fakulta ekonómie a podnikania, štúdium ekonómie a podnikania. 2024, Júl
Anonim

Individuálne súkromné ​​podnikanie je k dispozícii každému občanovi krajiny, ktorý chce v rámci zákona vykonávať obchodné činnosti. Táto právna forma vám umožňuje nevytvárať právnickú osobu, ktorá výrazne zjednodušuje a znižuje podobu potrebných povolení a registračných dokumentov.

Image

Kto môže byť samostatným podnikateľom

Zákon definuje podnikateľskú činnosť ako samostatnú činnosť na vlastné riziko a riziko, aby sa systematicky generoval príjem. Činnosti jednotlivcov, ktorí sa považujú za súkromných podnikateľov, sú upravené v článku 23 Občianskeho zákonníka Ruskej federácie. Uvádza sa v ňom, že na vykonávanie týchto činností musí občan prejsť iba postupom registrácie, po ktorom môže uzavrieť transakcie, vyrobiť tovar alebo poskytnúť služby.

Jednotlivými podnikateľmi môžu byť v skutočnosti všetci jednotlivci, ktorí dosiahli vek plnoletosti, ako aj neplnoletí od určitého veku, a to tak obyvatelia, ako aj občania iných štátov alebo osoby bez občianstva všeobecne. Súkromným podnikateľom a oficiálnym registráciou sa môže stať dokonca aj obecný alebo štátny zamestnanec.

Predpokladom pre všetky tieto kategórie občanov je spôsobilosť na právne úkony, nie sú obmedzené na súde. V prípade, že chce osoba mladšia ako 18 rokov vykonávať obchodné činnosti, bude potrebovať súhlas svojich rodičov alebo opatrovníkov, ak takýto súhlas neexistuje, mladý podnikateľ môže konať na základe súdneho rozhodnutia, ktorým sa uznáva jeho spôsobilosť na právne úkony. Osoby mladšie ako 18 rokov, ktoré sú už zosobášené, povolenie rodičov alebo opatrovníkov sa nevyžadujú.

Odporúčaná