management

Ako znížiť obchodnú zónu

Ako znížiť obchodnú zónu

Video: Zóna pre klienta - ako znížiť preddavkovú faktúru o manipulačný poplatok za DVD 2024, Júl

Video: Zóna pre klienta - ako znížiť preddavkovú faktúru o manipulačný poplatok za DVD 2024, Júl
Anonim

Pri organizovaní maloobchodu vzniká otázka minimalizovania nákladov. Týka sa to predovšetkým zníženia daní. Najlacnejším spôsobom na tieto účely je zníženie predajnej oblasti, ale tak, aby daňoví inšpektori neboli schopní dokázať trik.

Image

Budete potrebovať

  • konzultácie:

  • - právnik;

  • - účtovník;

  • - návrhár.

Návod na použitie

1

Otázka dokumentárneho zníženia maloobchodného priestoru pre maloobchod je predovšetkým dôležitá pre platiteľov UTII. Veľká obchodná oblasť môže „zjesť“ leví podiel na ziskoch. Aby sa tomu zabránilo, sú podnikatelia nútení vymýšľať a hľadať spôsoby, ako znížiť svoje náklady.

Na tieto účely sa manipuluje s číslami v prenájme maloobchodných priestorov. Obchodovanie sa považuje za oblasť, v ktorej sa vykonáva predaj tovaru (upozorňujeme, že výstavná sieň, v ktorej sa nachádzajú výkladné skrinky na vystavovanie tovaru, sa nepovažuje za obchodovanie, preto sa dá bezpečne odpočítať z celkovej plochy nájmu a umiestniť do samostatného stĺpca). Miesta skladovania a skladovania zvyšku tovaru nie sú zahrnuté do oblasti predaja a považujú sa za sklady (úžitkové, pomocné atď.). Z tohto hľadiska by sa tieto oblasti mali pri príprave nájomnej zmluvy rozdeliť do dvoch rôznych jednotiek.

2

Ďalším krokom bude optimalizácia samotného odbytu pre ukazovatele uvedené v zmluve. Inak môže kontrola a meranie priestorov viesť k sankciám. Tu môžete využiť kombináciu techník dizajnu, inštaláciu dvojitej vitríny (ktorej zadnou časťou bude sklad). Hlavným cieľom je dosiahnuť vizuálne vnímanie navrhovanej oblasti, pretože prvé hodnotenie bude iba vizuálne, nemusí sa dať zmerať.

Image

Venujte pozornosť

Je dôležité, aby prenajímateľ získal požadovanú výšku nájomného. Nie je správne stanovovať jednotnú cenu v oblasti obchodného podlažia a technickej miestnosti. Okamžite to vzbudí podozrenie zo strany daňového úradu. Preto bude racionálne, na základe požadovanej výšky zisku pre prenajímateľa, vypočítať 2 čísla: zámerne vysokú cenu obchodného minima a podľa toho podhodnotenú (zodpovedajúcu priemerným trhovým ukazovateľom) cenu za prenájom skladov. Keďže nadhodnotená hodnota maloobchodných predajní sa dá ľahšie vysvetliť a je menej podozrivá ako skladové ceny.

Užitočné rady

* Môžete uzavrieť dve samostatné zmluvy pre rôzne typy priestorov: bude to odvádzať pozornosť inšpektorov.

* Pokiaľ je to možné, jedno zariadenie je možné rozdeliť do niekoľkých nájomných zmlúv uzavretých s rôznymi nájomníkmi (ale potom je potrebné nainštalovať niekoľko registračných pokladníc).

Odporúčaná