management

Ako si vybrať dodávateľa

Ako si vybrať dodávateľa

Video: Ako vybrať dodávateľa zateplenia domu? 2024, Júl

Video: Ako vybrať dodávateľa zateplenia domu? 2024, Júl
Anonim

Úspech všetkých činností organizácie často závisí od výberu dodávateľa. Spoľahliví partneri poskytujúci služby za primerané ceny sú veľmi dôležití v každom druhu podnikania.

Image

Návod na použitie

1

Aby ste sa nestretli s podvodmi a nevybrali spoľahlivého partnera, pokúste sa nájsť partnera prostredníctvom priateľov. Zavolajte priateľom, ktorí podnikajú, a opýtajte sa, či majú pre vás tú správnu organizáciu. Nezabudnite uviesť, aké druhy práce vykonával dodávateľ pre svojich priateľov a aké výhody a nevýhody jeho práce boli zaznamenané.

2

Ak v kontaktoch priateľov nebola nájdená potrebná spoločnosť, choďte na odbornú výstavu. Práve tam bude veľké množstvo spoločností propagovať svoje služby. Okrem nákladov na prácu môžete vidieť portfólio dodávateľa a rozhovor s manažérom zákazníckeho servisu. Bude vám nielen podrobne rozprávať o činnosti spoločnosti, ale bude sa s nimi deliť o kontakty aj tých zákazníkov, ktorí ich už kontaktovali. Zavolaním na uvedené čísla zistíte, či boli s prácou spokojné.

3

Vyhlásenie výberového konania. Môžete tak urobiť na webových stránkach vlastnej spoločnosti alebo na portáloch vytvorených špeciálne pre výber dodávateľov. Napríklad na adrese http://www.tenderer.ru sa to dá urobiť úplne zadarmo. A potom vás nájdu organizácie, ktoré sa zaujímajú o prácu sami.

4

Po výbere viacerých zmluvných spoločností im dajte skúšobnú úlohu. Podpíšte jednorazovú zmluvu o službách. Len v skutočnom podnikaní môžete skontrolovať, ako dobre jeden alebo iný partner funguje.

5

Pritom vytvárajte situácie, ktoré sa môžu pri podnikaní vyskytnúť. Napríklad posuňte načasovanie práce, vykonajte úpravy nástrojov, opakujte plán. To všetko sa môže stať pri dlhodobej spolupráci. A práve teraz by ste mali vopred vidieť a vyhodnotiť, ako dodávateľ rieši konkrétny problém.

6

Pred uzavretím dlhodobej dohody o spolupráci prediskutujte so zástupcom zmluvnej spoločnosti systém zliav. Napríklad pre veľké množstvo práce alebo povinnosť neprerušiť kontakt počas roka. To všetko by malo byť uvedené v dokumentoch a schválené vedúcimi organizácií.

Odporúčaná