Obchodné riadenie

Ako obchodovať lepšie

Ako obchodovať lepšie

Video: Je lepšie obchodovať, alebo hodlovať Bitcoin? – Výhody, nástrahy a fakty o investovaní 2024, Júl

Video: Je lepšie obchodovať, alebo hodlovať Bitcoin? – Výhody, nástrahy a fakty o investovaní 2024, Júl
Anonim

Každý, kto pracuje v obchode alebo podniká v obchodnom sektore, veľmi dobre vie, že najdôležitejšou vecou je klient a jeho túžby. Prirodzene existujú určité limity slušnosti, za ktoré by ste nemali ísť, inak bude klient len ​​sedieť na krku, ale od pradávna v obchodovaní existuje jedno pravidlo - „Túžba klienta je predovšetkým.“

Image

Návod na použitie

1

Najprv dôkladne preštudujte svojho klienta. Váš produkt má maximálnu hodnotu pre konkrétnu cieľovú skupinu, ktorá s najväčšou pravdepodobnosťou pociťuje potrebu a kúpi ho, ak ho ponúknete. Identifikujte túto cieľovú skupinu.

2

Identifikujte potreby tejto cieľovej skupiny. Zistite, aká je pre ňu najväčšia hodnota - je to stav produktu, jeho cena alebo sláva? Aby ste mohli produkt predávať čo najefektívnejšie, musíte sa rozhodnúť, čo presne chce váš produkt vidieť.

3

Využite zľavy a propagácie v kombinácii s reklamnou kampaňou, aby ste maximalizovali propagáciu svojho produktu. Musíte prilákať a udržať si klienta, a preto musíte hrať podľa jeho potrieb identifikovaných v predchádzajúcom kroku. Udržiavajte si lojalitu zákazníkov pomocou kumulatívnych zliav a klubových kariet, ak to vaša firma umožňuje.

4

Neustále monitorovať predajný výkon a školenia zamerané na zvyšovanie kvality predaja. Manažéri predaja by v ideálnom prípade mali mať pravidlá komunikácie a efektívneho predaja, aby zákazník rád kupoval presne váš produkt a od vás.

Užitočné rady

Sledujte spätnú väzbu od klienta o kvalite tovaru a služieb - to vám spôsobí väčšiu dôveru medzi zákazníkmi a získame neoceniteľné informácie o tom, čo presne nevyhovuje vašim zákazníkom.

Odporúčaná