obchodné

Podnikateľský plán na pôžičku

Podnikateľský plán na pôžičku

Video: Podnikatelský plán během krize přepracujte | Podnikatelský kompas BusinessInfo.cz 2024, Júl

Video: Podnikatelský plán během krize přepracujte | Podnikatelský kompas BusinessInfo.cz 2024, Júl
Anonim

Na získanie úveru pre podnikateľov je často veľmi dôležité preukázať banke podnikateľský plán. Okrem toho kvalifikovane a kompetentne vypracoval podnikateľský plán s úplným porozumením použitej terminológie.

Image

Je veľmi dôležité, aby podnikateľský plán vypracovali samotní podnikatelia, inak manažéri úveru rýchlo zistia nedostatok kontaktu s materiálom a pošlú ho na prácu na projekte. To znamená, že nikto nezakazuje nákup podnikateľských plánov, ktoré sú dobré, so skutočnými údajmi, grafmi a údajmi zo štúdií. Podnikateľ však musí porozumieť podnikateľskému plánu a musí byť pripravený vyjasniť si kritiku a reagovať na ňu.

Podnikateľský plán by mal obsahovať presné, konkrétne čísla a údaje o ich pôvode. Toto je obzvlášť dôležité v súvislosti s marketingovým výskumom. Ak sa vykonáva, je potrebné uviesť, s akými nástrojmi, ktorá spoločnosť, napríklad, ktorá vzorka sa použila. Taký okamih nemusí byť príliš drahý, ak začnete uskutočňovať prieskumy na ulici sami, uchyľujete sa k sociálnym sieťam, skupinám atď. Marketingový výskum by však mal potvrdiť relevantnosť nového produktu, nového formátu služby. V opačnom prípade banka neuvidí dôvody úspechu, t. J. Investície do tohto.

Všímavosť detailov je ďalší okamih. Ak hovoríme o novom vybavení, nebolo by na škodu premýšľať o otázke poistenia a otázky školiaceho personálu, ktorý by s tým zaobchádzal. A to je odpad. Ak sa predpokladá preprofilácia podniku, malo by sa vidieť, na akom základe sa dospelo k záveru, že takéto opatrenia sú vhodné. Úspech firmy v jednom odvetví vôbec neznamená podobný úspech v inom. Najmä ak to personál nie je oboznámený, priemysel je ďaleko od predchádzajúcej sféry použitia sily. Preto skôr, ako navrhnete podnikateľský plán, musíte tento problém vyriešiť kritikou.

Odporúčaná