Obchodné riadenie

Outsourcingové účtovníctvo

Obsah:

Outsourcingové účtovníctvo
Anonim

Ruskí podnikatelia čoraz viac praktikujú outsourcing účtovných funkcií. Je to kvôli mnohým výhodám, ktoré má podniková organizácia pri uzatváraní účtovníctva za externé služby.

Image

Výhody a obmedzenia účtovníctva vykonávaného externe

V západnej praxi je schéma, v ktorej sa účtovné funkcie prevádzajú na spoločnosť tretej strany, pomerne populárna. V Rusku zatiaľ uprednostňujú služby účtovníkov zamestnancov. Medzitým sa v období krízy v ekonomike výrazne zvýšil záujem o outsourcingové služby. Faktom je, že hlavnou úlohou v tomto období bolo maximalizovať optimalizáciu nákladov. Výsledkom uzavretia účtovania outsourcingu je minimalizácia nákladov na mzdový fond a obsah účtovníkov zamestnancov. To viedlo k zvýšeniu príťažlivosti outsourcingu medzi veľkými holdingmi a malými spoločnosťami.

Má účtovníctvo pre outsourcing a ďalšie výhody. Ide najmä o zlepšenie kvality a spoľahlivosti výkazníctva, minimalizáciu nákladov na organizačné aspekty účtovníctva. To umožňuje manažmentu zamerať sa na kľúčové aspekty rozvoja podnikania, napr musí monitorovať výsledok, nie proces.

Outsourcingové účtovníctvo vám umožňuje zjednodušiť proces daňových kontrol, daňoví inšpektori budú komunikovať so zmluvnou spoločnosťou. Externí účtovníci tiež nemôžu ochorieť alebo ísť na materskú dovolenku v nanajvýš nevhodnej chvíli.

Ruské spoločnosti sa však veľmi obávajú outsourcingu účtovných služieb. Je to z dôvodu potreby prenášať dôverné údaje externej spoločnosti. Je potrebné poznamenať, že prevod účtovníctva na outsourcing je možný iba vtedy, ak sa pripravuje „biele“ výkazníctvo.

Model outsourcingu môže tiež viesť k zníženiu efektívnosti získavania potrebných informácií, a preto nie je príliš veľký u veľkých podnikov. Pri značnom počte transakcií môže takéto účtovníctvo stáť viac ako bežné.

Odporúčaná