Druhy činností

Ako sa spoločnosť JSC líši od spoločnosti LLC

Obsah:

Ako sa spoločnosť JSC líši od spoločnosti LLC

Video: 10 najpredávanejších drevárskych nástrojov pre rok 2020 Amazon 2024, Júl

Video: 10 najpredávanejších drevárskych nástrojov pre rok 2020 Amazon 2024, Júl
Anonim

Jednou z najpopulárnejších foriem vlastníctva obchodných spoločností vykonávajúcich rôzne typy činností sú spoločnosti s ručením obmedzeným (LLC) a akciová spoločnosť (OJSC - otvorená akciová spoločnosť).

Image

Podnikateľské subjekty

Spoločnosť s ručením obmedzeným je spoločnosť hospodárskeho typu, ktorú založila jedna alebo viac osôb. Jej základné imanie sa delí podielov medzi jeho tvorcov. Všetci členovia spoločnosti s ručením obmedzeným preberajú zodpovednosť za riziká spojené s podnikateľskou činnosťou tejto právnickej osoby v súlade so svojimi akciami, ktoré im boli pridelené na základné imanie.

Akciová spoločnosť je inštitúcia komerčného typu, ktorej financie sú zastúpené v presnom počte akcií, ktoré majú nominálnu hodnotu. Akcie môžu držať osoby, ktoré ich kúpili späť. Jedným z hlavných rozdielov tohto typu poľnohospodárstva je to, že akcie môže vlastniť neobmedzený počet osôb. Akcie sa môžu predávať a spätne odkúpiť, ako aj zmeniť svoju vlastnú hodnotu v závislosti od výmenného kurzu, pokiaľ ide o veľkých hráčov na trhu.

kapitál

Fixný kapitál akciovej spoločnosti je tvorený skutočnou propagačnou cenou, za ktorú akcionári akcie nakúpili. Za akcie, ktoré sú distribuované medzi zakladateľov, môžete platiť pomocou hotovosti, majetku, služieb atď.

Fixný kapitál spoločnosti s ručením obmedzeným je celková hodnota akcií vlastnených zakladateľmi tejto obchodnej formy.

Podiely na základnom imaní

Zakladateľmi spoločnosti LLC a OJSC môžu byť riadni občania a právnické osoby. Zástupcovia vlády a miestnej samosprávy nemajú právo konať ako spoluzakladatelia týchto dvoch foriem hospodárskej činnosti.

LLC je vo svojej štruktúre uzavretejšia ako OJSC. V LLC nemôžu byť zakladatelia viac ako 50 osôb. Ak je toto číslo väčšie, potom by sa právnická osoba mala v nasledujúcich 12 mesiacoch po registrácii „nadmerného“ vlastníka previesť na štatút OJSC. V prípade neuskutočnenia konverzie je vylúčená spôsobom predpísaným zákonom.

Aby sa registrácia spoločností OJSC a LLC mohla vykonať v súlade so všetkými právnymi normami, daňové orgány poskytujú celý balík dokumentov štandardného typu. Registrácia spoločnosti je komplikovaná iba potrebou dokumentácie o majetkových cenných papieroch.

Odporúčaná