management

Ako vstúpiť do distribučnej siete

Ako vstúpiť do distribučnej siete

Video: Ako sa pripojiť k plynu v 7. jednoduchých krokoch 2024, Júl

Video: Ako sa pripojiť k plynu v 7. jednoduchých krokoch 2024, Júl
Anonim

Vstup do federálnej obchodnej siete znamená výrazné zvýšenie úrovne predaja a čo najviac oslovenie cieľovej skupiny, najmä pokiaľ ide o metropolu. Podľa štatistík 80% kupujúcich nakupuje v obchodných reťazcoch, čo je o niečo menej v iných mestách. Preto sa mnohí výrobcovia snažia dostať do maloobchodných reťazcov Ruska za každú cenu. A aké kroky je potrebné prijať za týmto účelom?

Image

Návod na použitie

1

Rozhodnite sa, ktorý maloobchodný reťazec bude najatraktívnejšou možnosťou. Na tento účel je potrebné zozbierať informácie o jeho práci, charakteristikách výrobkov, ak je to možné, porozprávať sa s dodávateľmi výrobkov a získať od nich čo najviac informácií. Môžete sa opýtať na podmienky, musíte však vziať do úvahy, že vo vašom prípade sa budú líšiť. Všetko záleží na podmienkach dohody.

2

Uveďte spôsob komunikácie s kontaktnou osobou v otázke spolupráce, je žiaduce poznať meno zamestnanca. Tieto informácie môžete použiť aj na vlastné účely. Je dokázané, že periodické odvolanie podľa mena vám umožňuje zapojiť partnera do dialógu a počas jeho rozhovoru ho presvedčiť na svoju stranu.

3

Kontaktujte zástupcu distribučnej siete a dohodnite si stretnutie. Telefónne hovory nie sú najlepším spôsobom riešenia takýchto dôležitých problémov. Osobný kontakt je v tomto prípade dôležitou súčasťou úspešnej zmluvy.

4

Pripravte sa na stretnutie. Mali by ste byť takí dobrí pri orientácii vo svojich produktoch, že partner nemá pochybnosti o vašej kompetencii. Vizuálne materiály, výňatky z obchodného plánu, obchodné výsledky, vyhliadky na budúci vývoj a podrobná a najdôležitejšia vypočítaná marketingová stratégia sú vecami, ktoré budú pri prezentácii komerčného návrhu veľmi užitočné.

5

Objasnite všetky nuansy spolupráce, ako je množstvo dodávok, podmienky umiestnenia tovaru na police, možnosť použitia ďalšieho vybavenia, načasovanie predaja výrobkov, podrobnosti o zrušení manželstva atď.

6

Ak plne súhlasíte s jej podmienkami, uzavrite dohodu. Ak dôjde k nezhode alebo cena „vstupného“ je neúnosná, nemali by ste sa dopúšťať vyrážok. Zastavte, znova premýšľajte, vypočítajte riziká, ponúknite zmenu a doplnenie textu zmluvy. V každom prípade, ak sa dosiahne predbežná dohoda, bude pre vás jednoduchšie vrátiť sa k tejto záležitosti po určitom čase a prípadne uzavrieť zmluvu za výhodnejších podmienok.

Venujte pozornosť

Najťažšia vec je vstúpiť do maloobchodných reťazcov federálneho významu s obratom niekoľkých miliárd dolárov, cena „vstupného“ sa môže ukázať ako príliš vysoká pre výrobcov, dokonca aj pre strednú ruku. Zmluva sa spravidla uzatvára na obdobie najmenej jedného roka (zvyčajne od januára), preto nie je nájdenie voľného miesta na poličke také jednoduché. A medzinárodní maloobchodníci sú oveľa náročnejší ako ruskí predajcovia a akékoľvek odstúpenie od zmluvy sa trestá prísnymi sankciami až do jednostranného ukončenia spolupráce.

Odporúčaná