Obchodné riadenie

Ako prilákať zákazníkov do reštaurácie

Ako prilákať zákazníkov do reštaurácie

Video: Ako prilákať viac zákazníkov? Webstránka za pár minút 2024, Júl

Video: Ako prilákať viac zákazníkov? Webstránka za pár minút 2024, Júl
Anonim

V reštauračnom priemysle existujú tri úrovne prevádzok: rýchle občerstvenie, stredná a prvotriedna reštaurácia. Je najjednoduchšie a najziskovejšie zorganizovať prácu uprostred niky: požiadavky návštevníkov na kvalitu a sortiment jedál a profesionalitu personálu nie sú také vysoké. Hlavným zápasom medzi reštaurátormi nie je konkurencia, ale priťahovanie zákazníkov. V tomto prípade sa použité metódy veľmi líšia - od zníženia cien po headhunting.

Image

Návod na použitie

1

Uistite sa, že ponuka obsahuje široký výber chutných a zaujímavých jedál. Venujte osobitnú pozornosť ich dizajnu a prezentácii. Väčšina návštevníkov dáva prednosť nie tým reštauráciám, v ktorých je lepšia kuchyňa, ale zariadeniam s lepšou atmosférou a úrovňou služieb. Rýchla obsluha, zdvorilosť personálu a útulná atmosféra v hale vytvoria najpríjemnejší dojem o vašom podniku. Okrem dobrého jedla sa uistite, že máte aj kultúrny a zábavný program. Môže to byť karaoke, živá hudba, tanečné predstavenia a oveľa viac.

2

Oznamte svoj deň bezplatnou pohárom vína alebo piva. Účinnosť tejto metódy je krátkodobá, ale umožňuje prilákať nových zákazníkov, ktorí sa s trochou šťastia môžu stať pravidelnými návštevníkmi vašej inštitúcie. Zúčastnite sa rôznych podujatí a udalostí za účasti tlače. Ak chcete získať mediálne pokrytie, musí byť táto udalosť samozrejme významná alebo originálna. Organizovanie špeciálnych propagačných akcií s účasťou celebrít bude vyžadovať značné hotovostné náklady.

3

Udržiavať vysokú odbornú úroveň zamestnancov. Personál môže byť tiež prijatý do zahraničia alebo prilákať konkurenta. Ale nie každý reštaurátor strednej triedy si môže dovoliť používať headhunting: dobrí špecialisti, ktorí dokážu prilákať zákazníkov svojimi vlastnými menami, nie sú lacní. V takom prípade využite služby konzultantov. Šéfkuchár z inej krajiny môže k sortimentu jedál, ktoré ponúkate, pridať rozmanitosť a národnú chuť. Počet návštevníkov o víkendoch a sviatkoch môžete dvakrát až trikrát zvýšiť organizovaním sviatkov a prehliadok zameraných na deti. Pozitívne ovplyvní prílev zákazníkov aj vytvorenie detskej herne, kde rodičia môžu na chvíľu nechať svoje dieťa.

Odporúčaná