ostatné

Ako sa pripraviť na test SES

Obsah:

Ako sa pripraviť na test SES

Video: TEST OSOBNOSTI | Zjisti jaké zvíře se v tobě ukrývá 2024, Júl

Video: TEST OSOBNOSTI | Zjisti jaké zvíře se v tobě ukrývá 2024, Júl
Anonim

Aby ste sa vyhli pokutám za porušenie hygienických noriem, musíte vedieť, aké dokumenty bude potrebné predložiť zamestnancom SES. Je dôležité vykonávať práce na uzatvorených zmluvách včas a mať k dispozícii príslušné zákony.

Image

Inšpekcie SES môžu byť naplánované a neplánované. V prvom prípade je organizácia, ktorú inšpektori čoskoro navštívia, upozornená na svoju návštevu najneskôr tri pracovné dni pred stanoveným časom. V prípade sťažnosti spotrebiteľa môže inšpekcia prísť nečakane a bez varovania. Celková doba inšpekcie nesmie prekročiť 20 pracovných dní. Predĺži sa iba vo výnimočných prípadoch a nie viac ako o rovnaké obdobie.

Aké dokumenty môže inšpektor SES požadovať?

Do troch rokov od začiatku svojej činnosti sa hospodársky subjekt nemusí obávať náhlych alebo plánovaných inšpekcií Rospotrebnadzor a všetkých ostatných inšpekcií. Od samého začiatku svojej činnosti si však musí podnikateľ zvykať, aby uchovával všetky dokumenty, ktoré je potrebné predložiť inšpektorom.

Jedná sa o rôznu zdravotnú dokumentáciu: program kontroly výroby, zmluva o kontrole, dezinfekcii a vyčistení vetrania, dezinsekcia a dezinfekcia, likvidácia odpadu, spracovanie a pranie pracovných odevov. Je dôležité, aby sa register dezinfekčných prostriedkov vyplnil včas a správne, aby boli k dispozícii protokoly inštrumentálnych štúdií, sanitárny pas zariadenia a sanitárna a epidemiologická správa o type činnosti.

Ak sa v miestnosti používajú žiarivky, bude potrebná zmluva o ich likvidácii. Nemali by sme zabúdať, že podľa zmlúv predložených inšpektorom by sa mala vykonať primeraná práca. Preto bude potrebné poskytnúť akty potvrdzujúce ich vykonávanie. Ak sa priestory prenajímajú v rámci prípravy na kontrolu SES, musíte od prenajímateľa požadovať všetky potrebné dokumenty, aby ste sa uistili, že zariadenie má hygienické podmienky, ktoré sú v súlade so zákonom.

Odporúčaná