Obchodné riadenie

Ako propagovať noviny

Ako propagovať noviny

Video: Taiwančan preslávil Slovensko skvelým videom (NOVINY TV JOJ) 2024, Júl

Video: Taiwančan preslávil Slovensko skvelým videom (NOVINY TV JOJ) 2024, Júl
Anonim

Na propagáciu novín potrebujete tri prvky marketingu: reklamu, styk s verejnosťou a propagácie, ktorých cieľom je zvýšiť lojalitu čitateľov. Vzhľadom na skutočnosť, že akékoľvek médiá samotné sú mediálnymi platformami, je rozumné objednať si reklamu na zdroje tretích strán prostredníctvom výmenného obchodu. Ďalšie dve zložky úspešnej propagácie by mali byť zverené marketingovému oddeleniu, ktoré by malo byť v každom denníku.

Image

Budete potrebovať

  • - marketingový plán;

  • - marketingové oddelenie;

  • - rozpočet.

Návod na použitie

1

Definujte „kotviace“ publikum publikácie - pre koho je určená. Analyzovať preferencie spotrebiteľov v Strednej Ázii. Môžete teda načrtnúť niekoľko mediálnych stránok, na ktorých bude reklama čo najefektívnejšia.

2

Vytvorte mediálny plán. V nich by sa mali nachádzať také údaje, ako je názov média; dátum a trvanie reklamy; ktorý modul alebo banner má zmysel objednať; jeho hodnota; zľavy na zľavy; Publikum, ktoré vidí reklamu očakávaný výkon. Mediálny plán musí byť schválený riaditeľom vášho vydavateľa. V opačnom prípade existuje možnosť náhleho rozhodnutia o zastavení financovania kampane. V tomto prípade bude očakávaný účinok aj z už umiestnených modulov minimalizovaný, pretože propagácie určené na propagáciu by mali byť komplexné.

3

Pokúste sa o publikáciu zaujímať vybrané stránky inzerciou výmenného obchodu. Možno budú chcieť zverejňovať informácie o sebe alebo povzbudiť svojich bežných inzerentov. Netrvajte na tom, aby bola výmenná reklama umiestnená v pomere 1: 1. Majte na pamäti, že možno tieto noviny alebo časopisy už boli propagované, ako aj ich frekvencia, frekvencia publikovania, obehu, náklady na reklamu a predajná cena médií v maloobchode.

4

To isté urobte s majiteľmi vonkajších reklamných webov tým, že im ponúknete výmenný obchod. Takéto spoločnosti sú spravidla ochotné obchodovať s médiami. V takom prípade môže byť pomer ubytovania priamo úmerný nákladom.

5

Vytvorte kampaň PR, ktorá spočíva v generovaní informačných udalostí a ich ďalšom bezplatnom umiestňovaní v externých médiách alebo na internetových stránkach. Úlohou špecialistu zaoberajúceho sa týmto problémom je vytvárať správy zaujímavé pre Strednú Áziu, nielen o vašej publikácii, ale aj o tom, kde sa chystáte uverejňovať tieto správy.

6

Uskutočnite tlačovú konferenciu, na ktorej môžete vyjadriť svoje hlasy. Vytvorte si svoje stránky (pokiaľ možno prostredníctvom fóra). Nájdite spoločnosti zacielené na tú istú cieľovú skupinu ako publikácia, rozvíjajte spoločné krížové marketingové kampane. Ak majú vaše noviny zábavnú tému - zorganizujte na stránkach súťaže s cenami a inými „zábavnými“ udalosťami. To všetko priaznivo ovplyvní propagáciu médií.

Odporúčaná