obchodné

Ako zaregistrovať podnik

Ako zaregistrovať podnik

Video: Planning to place a new substance on the EU market? Start by submitting an inquiry. 2024, Júl

Video: Planning to place a new substance on the EU market? Start by submitting an inquiry. 2024, Júl
Anonim

Mnoho podnikateľov, ktorí sa rozhodnú začať podnikať, čelí problému registrácie svojej spoločnosti. Pokúsme sa opísať celý proces tejto dlhej a nie príliš jednoduchej procedúry, v dôsledku ktorej si môžete zaregistrovať spoločnosť.

  1. Predtým, ako začnete samotný postup, musíte premyslieť nielen to, čo budete robiť, ale aj také maličkosti, ako je názov spoločnosti. A je žiaduce mať hneď vo svojej hlave nielen plnú verziu mena, ale aj skratku. Okrem toho musí byť jedinečný, pretože ak už podnik s rovnakým názvom existuje, bude vám zamietnutá.
  2. Ďalej začnite s prípravou dokumentácie k jednotlivým zložkám. Tento problém je potrebné brať veľmi vážne, pretože registrácia vašej spoločnosti závisí od toho, ako je vymedzená. V prvom rade je to charta vášho podniku a rozhodnutie o jeho vytvorení zakladateľom. Ak sa niekoľko ľudí rozhodlo otvoriť spoločnosť, je potrebné dohodnúť sa so všetkými obchodnými partnermi. Podpisy každého zo zakladateľov musia byť uvedené v charte aj na zmluve.
  3. Ďalšou fázou je vyplatenie základného imania. Pred registráciou podniku musí byť vyplatená najmenej polovica základného imania. Minimálny kapitál v Ruskej federácii sa odhaduje na sto minimálnych miezd.
  4. Až po vykonaní všetkých týchto krokov musíte predložiť dokumenty príslušnému orgánu, kde bude vaša spoločnosť zapísaná do štátneho registra. Malo by obsahovať: adresu, spôsob založenia spoločnosti, základné informácie o zakladateľoch, informácie o nástupníctve, veľkosti základného imania, údaje o reorganizácii alebo likvidácii, informácie o osobe, ktorej bolo vydané plnomocenstvo na vykonávanie činností v mene spoločnosti, zoznam licencií získaných spoločnosťou,
  5. Termín na registráciu je 5 dní. Dokumenty môžu byť predložené oprávnenou osobou alebo poštou. Dokumenty môžu byť v papierovej alebo elektronickej podobe. Žiadateľ po prijatí dokumentov dostane potvrdenie. Je tiež potrebné zaplatiť štátny poplatok.

Aby ste mohli zaregistrovať podnik, musíte poskytnúť nasledujúcu dokumentáciu: žiadosť o registráciu, príslušné dokumenty o založení právnickej osoby, základné dokumenty, ktoré ste zhromaždili (v origináli alebo notársky overenom), potvrdenie o zaplatení štátneho poplatku.

Registrácia AO: podrobné pokyny týkajúce sa roku 2017

Odporúčaná