ostatné

Ako zatvoriť odpojenú jednotku

Ako zatvoriť odpojenú jednotku

Video: 🚗 OPRAVA: Nefunkčné zamykanie a sťahovanie okien, polámaná kabeláž 🏁 2024, Jún

Video: 🚗 OPRAVA: Nefunkčné zamykanie a sťahovanie okien, polámaná kabeláž 🏁 2024, Jún
Anonim

Aby sa ušetrili peniaze, často sa rozhodujú o zatvorení samostatných oddelení organizácie a podnikov. Aký je súčasný postup uzatvárania?

Image

Návod na použitie

1

Upozorňujeme, že takéto rozhodnutie môže prijať iba predstavenstvo organizácie alebo, ak tak nie je, valné zhromaždenie účastníkov (akcionárov). Rozhodnutie o tejto otázke by sa malo zaznamenať ako protokol.

2

Vykonajte všetky potrebné zmeny v dokumentoch, ktoré sú súčasťou dokumentácie, v súvislosti s uzavretím jednotky. O takýchto zmenách by sa malo rozhodnúť aj prostredníctvom stretnutia účastníkov (akcionárov).

3

Daňovému úradu predložte nasledujúce dokumenty:

- zápisnice z valného zhromaždenia (predstavenstvo);

- Dve overené kópie novej charty.

K týmto dokumentom pripojte vyhlásenie o zmene a doplnení základných dokumentov.

4

Poznámka: nemali by ste veriteľov vašej organizácie informovať o zatvorení jednotky (pobočky), pretože nejde o osobitne zaregistrovanú právnickú osobu.

5

O budúcom znížení musíte informovať všetkých zamestnancov tejto jednotky najneskôr 2 mesiace pred jeho zrušením. Okrem toho je vašou zodpovednosťou, aby ste informovali o najbližšom ukončení činnosti jednotky a inšpektorátu práce a služieb zamestnanosti (tiež nie neskôr ako 2 mesiace). Uveďte v zozname zamestnancov, na ktorých sa vzťahuje redukcia, postavenie, špecializácia, povolanie a kvalifikácia každého z nich, aby sa mohli okamžite zaregistrovať na úrade práce.

6

Na odstránenie samostatného oddelenia z registra predložte daňovému úradu v mieste jeho registrácie potrebný balík dokumentov, a to:

- osvedčenie o registrácii organizácie (právnickej osoby);

- overenú kópiu zápisnice zo zasadnutia (predstavenstvo) a overenú kópiu novej charty;

- žiadosť o zrušenie registrácie.

7

Pripravte sa na skutočnosť, že po predložení žiadosti o zrušenie samostatného subdivízie sa podrobí povinnej daňovej kontrole (po dobu nie dlhšej ako 14 dní) a až po overení bude ukončené konanie o zrušení registrácie.

8

Nezabudnite informovať daňový úrad v mieste registrácie vašej organizácie o zatvorení tejto jednotky najneskôr mesiac po ukončení tohto postupu.

Venujte pozornosť

Ak sa organizácia rozhodla ukončiť činnosť samostatnej divízie, do troch pracovných dní odo dňa príslušného rozhodnutia o ukončení a ukončení činnosti samostatnej divízie (článok 3.1 ods. 2 bod 23 článku 23 daňového poriadku Ruskej federácie) sa daňovému úradu v mieste sídla spoločnosti poskytne správa. číslo formy C-09-3-2.

Užitočné rady

Výmaz. V prípade, že sa organizácia rozhodne ukončiť činnosť prostredníctvom samostatnej jednotky (zatvoriť ju), je potrebné podať žiadosť na daňovom úrade v mieste tejto jednotky vo forme N 1-4 - Účtovníctvo (odsek 9 nariadenia č. 114n, odsek 5 čl. 84 daňového poriadku). Prvé vyhlásenie za skupinu jednotiek sa musí predložiť za vykazované (daňové) obdobie, v ktorom sa vytvorí nová jednotka a vyberie sa zodpovedná jednotka. Uzatvorenie zodpovednej samostatnej jednotky.

Odporúčaná