Obchodné riadenie

Čo kontrolovať: výsledok alebo proces

Čo kontrolovať: výsledok alebo proces

Video: HOW ROCKETS ARE MADE (Rocket Factory Tour - United Launch Alliance) - Smarter Every Day 231 2024, Júl

Video: HOW ROCKETS ARE MADE (Rocket Factory Tour - United Launch Alliance) - Smarter Every Day 231 2024, Júl
Anonim

Každý vedúci má svoj vlastný pohľad na problém kontroly a metódy jeho riešenia. Koniec koncov, existuje niekoľko možností. Napríklad vás môže zaujímať iba výsledok alebo sledovať všetky fázy projektu. Najprv musíte určiť najefektívnejší prístup.

Image

dôvody

Zamestnanci často nepopierajú dôležitosť takéhoto záväzku. Koniec koncov, kontrola je podmienečným obmedzovačom ich slobody. Takéto overenie sa však považuje za hlavnú úlohu manažéra.

Kontrola je nevyhnutná v kontexte rastu organizácie. Pretože s rozširovaním hierarchickej štruktúry sa zvyšuje riziko zhoršenia práce na nižších úrovniach. V tomto prípade je potrebné overenie, aby sa zistili problémy a rýchlo sa vyriešili.

Objekty

Dôležitým bodom je samozrejme sledovanie ukazovateľov výsledku. Sledovanie procesu zároveň umožňuje zistiť odchýlky a okamžite podniknúť kroky.

V prípade pozitívneho výsledku proces, ktorý k tomu prispel, nezaujíma vedúceho. V opačnom prípade je však potrebné identifikovať príčinu poruchy.

Vinníkom negatívneho výsledku môže byť napríklad nedostatočná kvalifikácia podriadeného. V takom prípade sa vyžaduje školenie. Okrem toho by ste mali zabezpečiť rovnomerné rozdelenie úloh, motiváciu a ďalšie. To znamená, že na presné určenie príčiny zlyhania je vhodné starostlivo monitorovať fázy projektu.

metódy

Kontrola procesov prichádza do popredia v prípade, že zamestnanci vykonávajú štandardnú sadu funkcií každý deň. V takom prípade je výsledkom práce zamestnancov dodržiavanie určitých predpisov a plnenie úradných povinností.

Výsledok by sa mal kontrolovať bez prísneho poradia práce. To znamená, že zamestnanci si vyberajú svoje vlastné spôsoby, ako túto úlohu splniť. V tomto prípade pracujú s rôznou účinnosťou. Preto je potrebné overenie, aby sa určilo optimálne riešenie problému.

Je tiež potrebné skontrolovať prácu mladých odborníkov, programátorov, výskumných pracovníkov a manažérov.

chyby

Kontrola neprinesie správny výsledok bez jasného pochopenia podstaty kontrolovaného procesu. Zároveň by to malo byť systémové a nemalo by zasahovať. Skrytá kontrola, ktorá sa stane explicitnou, bude mať tiež negatívny vplyv na prácu podriadeného. Nakoniec bude zamestnanec demotivovaný. Formálne kontroly neprinášajú požadovaný výsledok. Skutočne to nefunguje, ak neexistujú konkrétne ciele a činnosti.

Odporúčaná