obchodné

Ako sa stať podnikateľom

Ako sa stať podnikateľom

Video: Ľuboš Fellner - Ako sa stať podnikateľom roka 2024, Júl

Video: Ľuboš Fellner - Ako sa stať podnikateľom roka 2024, Júl
Anonim

Existuje veľa ľudí, ktorí snívajú o vytvorení vlastného podnikania. Len málokto však má odhodlanie podniknúť skutočné kroky týmto smerom a len málokto uspeje. Na to, aby ste vstúpili do radov, sú potrebné nielen rozhodnosť a zameranie na víťazstvo, ale aj kompetentné plánovanie každého kroku.

Image

Budete potrebovať

  • - podnikateľský plán;

  • - prostriedky na vytvorenie vlastného podnikania.

Návod na použitie

1

Ak ste sa ešte nerozhodli, v ktorej oblasti budete pracovať, skúste určiť zoznam svojich záujmov, príležitostí a priorít. Pamätajte, že nie je možné úspešne obchodovať s firmou, ktorá sa vám nepáči. Preto premýšľajte nielen o očakávanom vysokom príjme, ale aj o tom, či vám vaša práca prinesie uspokojenie.

2

Po výbere firmy, ktorú chcete urobiť, vyhodnotte svoje zdroje. Mali by ste mať dosť peňazí na to, aby ste dosiahli úroveň, na ktorej vám vaše podnikanie prinesie prvý príjem. Finančná stránka je veľmi dôležitá - dôkladne vypočítať všetko a potom k vypočítanej sume pridať ďalších 30%. Toto bude skutočná suma, ktorú budete potrebovať na otvorenie vlastného podnikania.

3

Pri výbere jednej alebo inej právnej formy vašej činnosti si pozorne preštudujte svoju zodpovednosť. Napríklad pri organizovaní LLC budete zodpovední obchodným partnerom iba s majetkom podniku. Ak sa rozhodnete stať sa samostatným podnikateľom, budete v prípade nepredvídaných okolností zodpovedať partnerom a svojmu osobnému majetku.

4

Starostlivo si preštudujte medzeru na trhu, v ktorej sa rozhodnete pracovať. Koľko konkurentov budete mať, aké sú náklady na ich výrobky a služby. Zistite, ako a ako môžete prilákať zákazníkov. Správna príprava podnikateľského plánu je jedným z kľúčov k úspešnému založeniu podniku. Nezabudnite, že v Rusku existuje štátny program na podporu začínajúcich podnikateľov, bezplatnú pomoc môžete získať vo výške približne 50 - 60 tisíc rubľov (údaje za rok 2014). Všetky náklady na registráciu podniku znáša štát. Presné vysvetlenie tejto záležitosti získate od miestneho úradu práce.

5

Pamätajte, že takmer každý podnikateľ čelí vážnym problémom pri začatí podnikania. Je veľmi dôležité nevzdávať sa počas tohto obdobia, ale pokračovať v práci, napriek akýmkoľvek ťažkostiam. Tento čas, od niekoľkých mesiacov po niekoľko rokov, možno nazvať obdobím, v ktorom získate právo stať sa podnikateľom. Akonáhle je počiatočná fáza dokončená a keď v praxi dokážete sebe a ľuďom vo vašom okolí svoju životaschopnosť, všetko pôjde dobre s vami.

6

Pri výbere firmy zvážte možnosť jej rozvoja. Ak sa napríklad rozhodnete pre opravu obuvi, potom budú vaše možnosti v tomto ohľade značne obmedzené - pokiaľ nie je možné včas otvoriť niekoľko ďalších bodov a najať remeselníkov, aby pracovali. Snažte sa nesústrediť na svoju vlastnú prácu, ale na svoje schopnosti organizátora podnikania. Čím viac sa vaše podnikanie bude rozvíjať, tým vyšší bude váš príjem.

Užitočné rady

Pri podnikaní vždy zvážte možnosti nepriaznivých udalostí. Buďte na ne pripravení a pravdepodobnosť ich výskytu v praxi bude veľmi nízka. A ak prídu, budete na ne pripravení.

Odporúčaná