obchodné

Ako kúpiť firmu

Ako kúpiť firmu

Video: ► GTA Online l Zakladáme si firmu l #1 l GamePlay l CZ/SK (HD) 2024, Júl

Video: ► GTA Online l Zakladáme si firmu l #1 l GamePlay l CZ/SK (HD) 2024, Júl
Anonim

Nákup podniku nie je najlepšou formou podnikania, má však svoje prednosti. Ak si kúpite existujúcu firmu, ste oveľa menej ohrození ako pri začatí podnikania, pretože už sa toho veľa urobilo.

Image

Budete potrebovať

  • Zmluva

  • kalkulačka

  • účtovný

  • právnik

  • Obchodný maklér

  • Úverové alebo finančné úspory na nákup podniku

  • Počítač s prístupom na internet

Návod na použitie

1

Ak chcete kúpiť firmu, musíte zistiť, čo presne chcete kúpiť. Aby ste to dosiahli, musíte pochopiť, v čom ste lepšie, v čom je vaša túžba, aké skúsenosti máte, atď. Na základe takéhoto samokontrolu sa rozhodnite o oblasti, v ktorej by ste mali kúpiť obchod. Pri kúpe firmy sa stávate jej úplným vlastníkom, takže musíte mať úplné skúsenosti vo vybranej oblasti.

2

Ak chcete kúpiť firmu, musíte vedieť, od koho kúpiť. Spýtajte sa svojho účtovníka alebo právnika, spýtajte sa priateľov, ktorí vám môžu dať tipy. Ako poslednú možnosť môžete študovať obchodné obchodné výmeny alebo stĺpec oznámení v špecializovaných publikáciách.

3

Po výbere viacerých firiem na potenciálne nákupy si preštudujte svoju minulosť - štatistiku za posledných päť rokov, aké výhodné je podnikanie, zvýšenie alebo zníženie príjmov, aké sú potrebné náklady, konkurenti, dodávatelia, zistiť dôvod predaja podniku, atď. Vykonajte túto analýzu na všetkých projektoch, ktoré ste vybrali.

4

Oznámte cenu. Existuje niekoľko metód na hodnotenie podniku. Najlepším spôsobom je porovnanie s trhovou hodnotou spoločnosti. Účtovník vám pomôže vypočítať trhovú hodnotu spoločnosti.

5

Ak chcete kúpiť firmu, dohodnite si dohodu. Pokojne ponúknite svoje podmienky. Netrvajte na okamžitej reakcii a pripravte sa na námietky. V každom prípade nezabudnite na hornú hranicu prostriedkov, ktoré môžete minúť na nákup firmy, a neprekračujte ju.

Odporúčaná