obchodné

Ako otvoriť obchod

Ako otvoriť obchod

Video: Otvorenie novej prevadzky - schvalenie od Hygieny 2024, Júl

Video: Otvorenie novej prevadzky - schvalenie od Hygieny 2024, Júl
Anonim

Začatie podnikania je snom mnohých ľudí, ktorí sú unavení z práce „pre strýka“. Ak sa chcete stať pánom seba samého, nespoliehajte sa na šéfov a predpísaný pracovný harmonogram, sami si stanovte pravidlá a spoliehajte sa iba na svoje zručnosti a šťastie. Jedným z najbezpečnejších a najúčinnejších (z hľadiska nákladov a rizík) podnikov je otvorenie obchodného domu alebo nákupného skladu.

Image

Návod na použitie

1

Tretí obchod sa líši od obvyklého obchodu tým, že nepredáva nový tovar prijatý od veľkoobchodníkov, distribútorov alebo výrobcov, ale použitý tovar, ktorý je akceptovaný pre obyvateľstvo. Medzi nesporné výhody tohto obchodu patrí skutočnosť, že v počiatočnej fáze si to nevyžaduje veľké náklady na kúpu tovaru, pretože predajcovi môžete vyplatiť až po predaji jeho vecí, pričom určité percento z transakcie sa uskutoční. V skutočnosti je šetrný obchod skôr sprostredkovateľskou organizáciou ako obchodnou.

2

Na rozdiel od provízie poskytuje obchodný dom ľuďom možnosť okamžitého príjmu peňazí za svoj tovar a zveruje mu všetky riziká spojené s predajom. Prirodzene, musíte si kúpiť veci o 10-20% pod predajnú cenu. Mnoho ľudí potrebuje peniaze ihneď, takže v takomto obchode pravdepodobne nebude chýbať produkt.

3

Najprv musíte rozhodnúť, čo presne chcete kúpiť. Najobľúbenejšou možnosťou je nákup drobného elektronického zariadenia, mobilných telefónov, šperkov od obyvateľstva. Výhodou je, že na predaj tohto tovaru nepotrebujete veľké maloobchodné priestory, čo znamená, že môžete výrazne ušetriť na nájomnom, zatiaľ čo multidisciplinárny provízny obchod potrebuje dostatočne veľké rozmery na vystavenie a uskladnenie tovaru.

4

Po výbere smeru činnosti a získaní všetkých potrebných povolení (to sa dá urobiť samostatne alebo s pomocou právnikov poskytujúcich služby na registráciu podnikateľov), môžete začať hľadať vhodné miesto na prenájom. Nesnažte sa do centrálnych nákupných centier mesta, pretože náklady na prenájom sú veľmi vysoké. Je oveľa efektívnejšie prenajať si pár metrov štvorcových na trhu alebo v nákupnom centre v obytnej štvrti. V závislosti od stupňa provincie mesta, nájom bude stáť asi 5 - 15 tisíc rubľov mesačne. Tiež je potrebné znášať náklady na zásuvky, pokladne, vitríny, pulty.

5

Spočiatku môžete pracovať za pultom sami, aby ste minúť peniaze na mzdy. Na správne vyhodnotenie tovaru, ktorý vám bol doručený na províziu, musíte mať, samozrejme, určité špeciálne znalosti (porozumieť elektronike, drahým kovom, starým minci a knihám).

6

Nerobiť bez reklamy. Nemá zmysel míňať veľa peňazí na televíznu alebo rozhlasovú reklamu, je lepšie umiestňovať reklamy do novín, zavesiť nápis alebo banner v blízkosti. Reklama vo výťahoch a schodiskách domov nachádzajúcich sa v blízkosti vášho obchodu je veľmi efektívna. Náklady na takúto reklamu budú v počiatočnej fáze asi 5 až 10 000 rubľov. Okrem toho budete potrebovať počiatočný kapitál priamo na nákup tovaru. Tu môžete vychádzať iba z vašich schopností a hodnotení trhu, ale sotva má zmysel obchodovať s párom použitých telefónov alebo s jedným alebo dvoma zlatými náramkami, pretože bohatý sortiment pritiahne viac potenciálnych kupcov.

Užitočné rady

Aby sa predišlo nákupu odcudzených vecí, má zmysel vyžadovať od predajcu doklady o tovare.

Odporúčaná