Obchodné riadenie

Druhy podnikateľských inkubátorov v Rusku

Obsah:

Druhy podnikateľských inkubátorov v Rusku

Video: Stupne vývinu ľudstva s Aľonou Polyň 2024, Júl

Video: Stupne vývinu ľudstva s Aľonou Polyň 2024, Júl
Anonim

Začínajúci podnikatelia, ktorí sú pod krídlami štátu, sa spravidla nazývajú obyvatelia podnikateľských inkubátorov. Takéto neziskové inštitúcie sa dnes vytvárajú vo všetkých regiónoch krajiny, nie všetky začínajúce podniky sa však dokážu ľahko a jednoducho dostať.

Image

Existujúce inkubátory pre podnikanie sa dajú podmienečne rozdeliť do troch typov:

  1. výroba,

  2. vedecké (alebo inovatívne),

  3. všeobecné inkubátory.

Výrobné podnikateľské inkubátory sú zamerané na spoločnosti, ktoré sa zaoberajú priamym uvoľňovaním produktov pod vlastnou značkou alebo pod registrovaným obchodným názvom. Pred niekoľkými rokmi štát, ktorý zvažoval ekonomický potenciál malých a stredných podnikov, investoval miliardy rubľov na vybavenie takýchto podnikateľských inkubátorov. V súčasnosti sú mnohé z nich výrobnými závodmi s rôznymi priestormi vrátane vybavených laboratórií, skúšobní a pracovníkov vedeckých a semi-vedeckých pracovníkov, ktorí pomáhajú mladým podnikateľom. Takýto inkubátor napríklad pracuje vo vedeckom meste Bijsk.

Inovačné podnikateľské inkubátory by mali inkubovať podniky a organizácie, ktoré ponúkajú trhu novinku, t. J. Riešenie spotrebiteľskej žiadosti spôsobom, ktorý sa predtým neuplatňoval. Je to čiastočne ľahká vulgárnosť, niekedy však z takýchto spoločností niekedy vychádzajú životaschopné spoločnosti. Klasickým príkladom je Skolkovo. Obrovský obchodný inkubátor.

Všeobecný obchodný inkubátor je najviac nenáročný. Z veľkej časti ide o súbor kancelárskych priestorov s počítačmi a telefónmi.

Tieto priestory sú prenajímané podnikateľom, ktorých podnikanie neexistuje ďalšie tri roky, so zníženou nájomnou sadzbou. Okrem priestorov sa vydáva dozorca, ktorý sa v najlepšom prípade nazýva „mentor“ a ktorý vie niečo o podnikaní. Manažér startupov najčastejšie dohliada na startupy, ktoré štvrťročne trasú ukazovatele výkonnosti obchodného plánu a mesačne prenajímajú.

Stále existujú študentské a medzinárodné inkubátory. Napríklad v Barnaule je rusko-čínsky inkubátor pre mládež a študent v Moskovskej štátnej univerzite pracuje v hlavnom meste.

Odporúčaná