Druhy činností

Čo potrebujete na otvorenie salónu krásy

Čo potrebujete na otvorenie salónu krásy

Video: NAŠE PRÁZDNE JARY NA január-2021 2024, Júl

Video: NAŠE PRÁZDNE JARY NA január-2021 2024, Júl
Anonim

Atraktívnosť kozmetického salónu je malá investícia. Náklady na otvorenie tohto typu podnikania zvyčajne začínajú na 10 000 dolárov, ak sú vaše ambície obmedzené na malého kaderníka - ešte menej. Hlavnou podmienkou úspechu je zručnosť zamestnancov a notoricky známy ľudský faktor.

Image

Ak chcete začať htibnt, ktorý z nich chcete otvoriť salón. Môže to byť malý kaderník s minimálnym súborom tradičných služieb (manikúra, pedikúra) alebo špičkové zdravotné stredisko so zariadeniami na tvarovanie tela a procedúrami SPA.

Miestnosť pre salón je prednostne vybraná v oblasti na spanie alebo v strede. Podľa sanitárnych noriem by minimálna plocha pre prvé pracovisko mala byť 14 metrov štvorcových, na každé nasledujúce miesto by malo stačiť 7 metrov štvorcových. Zvážte to pri výbere a nastavení miestnosti. Venujte pozornosť aj kvalitnému prívodu teplej a studenej vody, vetraniu a klimatizácii.

Z nábytku a vybavenia pre salón krásy musíte kúpiť aspoň kadernícke kreslo, skrinku na uloženie náradia, sushuar, climazone a sterilizátory. Celkové náklady na vybavenie na pracovisku sa zvyčajne pohybujú v rozmedzí 1 000 - 1 500 USD.

Manikúra a pedikúra si vyžadujú špeciálnu stoličku a stoličku, stôl na manikúru, vírivku a sterilizátory. Pre každého kapitána by sa podľa požiadaviek hygienického a epidemiologického dozoru mali opäť vykonať 3 zmeny pracovného odevu. Pre klienta je potrebná značná zásoba uterákov a obrúskov.

V kozmetickom salóne by samozrejme mali byť šampóny, balzamy, peny a rôzne špeciálne výrobky. Časopisy pre pobavenie zákazníkov.

Našťastie kaderníci pracujú hlavne s vlastnými nástrojmi, takže môžete ušetriť na tejto výdavkovej položke. Samozrejme, bude potrebné určité minimum.

Pri otváraní salónu krásy uvažujte aj o súvisiacich činnostiach, napríklad o predaji kozmetiky a liekov. Príjem z ich predaja je zvyčajne 10 - 15% z celkových výnosov.

Proces otvorenia salónu krásy je pomerne jednoduchý. Najprv musíte:

- zaregistrujte svoju podnikateľskú činnosť;

- zaregistrovať sa v daňových a sociálnych fondoch;

- prenajať izbu;

- získať osvedčenie od hasičov a zo sanitárnej a epidemiologickej stanice.

Nezabudnite tiež, že keď otvoríte salón v prvom poschodí novej budovy, musíte najprv získať písomný súhlas všetkých susedov.

Súvisiaci článok

Úskalia kozmetického priemyslu

čo potrebujete na otvorenie salónu krásy

Odporúčaná