Obchodné riadenie

Ako vypočítať hospodársky zisk

Ako vypočítať hospodársky zisk

Video: Mikro1 - Cvičení - Účetní a ekonomický zisk (ekospace.cz) 2024, Júl

Video: Mikro1 - Cvičení - Účetní a ekonomický zisk (ekospace.cz) 2024, Júl
Anonim

Ak ste sa rozhodli zvýšiť efektívnosť obchodnej spoločnosti, potom „položte“ hodnotu očakávaného zisku do marže tovaru. Aký výsledok dosiahnete, závisí od spôsobu výpočtu poistného. Ak hovoríme o malých obchodoch, potom určte obchodnú maržu „manuálne“ a nemusíte utrácať peniaze za drahý softvér. Výnosy z celkového obratu tovaru, zo sortimentu obratu tovaru, z priemerného percenta, zo sortimentu zostávajúceho tovaru.

Image

Návod na použitie

1

Vypočítajte hrubý príjem z celkového obratu, ak sa na všetky tovary vzťahuje jediné percento obchodnej kvóty. V takom prípade najprv nastavte hrubý príjem a potom určte maržu. Ak chcete vypočítať hrubý príjem, vynásobte celkový obrat odhadovanou obchodnou maržou a výsledok vydeľte stovkou. Ak chcete vypočítať obchodné rozpätie, najprv sčítajte 100 a obchodné rozpätie v percentách, potom vydelte rovnaké obchodné rozpätie výsledkom.

2

Ak vo vašom prípade pracujete s nerovnakým príspevkom pre rôzne skupiny tovaru, potom je výpočet zisku komplikovaný. Nezabudnite si viesť záznamy o obrate. Ak chcete vypočítať hrubý príjem v tejto situácii, najskôr vynásobte obchodné rozpätie pre každú skupinu tovaru hodnotou ich obratu, potom spočítajte všetky výsledky a vydeľte sumu stovkou.

3

Pri výpočte ziskov môžete použiť prirážku na priemerné percento, ak zohľadňujete tovar za predajnú cenu. Ak chcete získať hrubý príjem priemerným percentom, vynásobte obrat priemerným percentom hrubého príjmu. Vydeľte výsledok 100. Ak potrebujete zistiť priemerné percento hrubého príjmu, najprv na začiatku vykazovaného obdobia pripočítajte obchodné rozpätie k bilancii výrobkov a prirážku k tovaru prijatému za aktuálny čas. Od tejto sumy odpočítajte obchodné rozpätie pre dôchodcov (odpísanie alebo vrátenie). Toto je váš prvý priemerný percentuálny výsledok výpočtu. Teraz pridajte hodnotu obratu a zostatku na konci obdobia, za ktoré sa správa podáva, delte sumu 100, dostanete druhý výsledok. Teraz rozdelte prvý výsledok na druhý výsledok.

4

Ak vypočítavate hrubý príjem zo sortimentu zostatku, zvážte výšku obchodnej marže. Urobte to tak, aby ste zaznamenali vzniknuté, realizované poistné za každú položku tovaru. Na konci mesiaca vykonajte súpis na zistenie týchto súm. Ak chcete vypočítať hrubý príjem zo sortimentu zostatkov tovaru, najprv pripočítajte obchodnú prirážku k zostatku tovaru na začiatku vykazovaného obdobia a obchodnú prirážku za tovar prijatý za rovnaké obdobie, od tejto sumy odpočítajte obchodnú prirážku pre vyradený tovar a na konci výsledku odpočítajte prirážku k zostatku. vykazované obdobie.

Odporúčaná