obchodné

Ako otvoriť očnú miestnosť

Ako otvoriť očnú miestnosť

Video: Takto prebieha vyšetrenie očí (Reportáž) 2024, Júl

Video: Takto prebieha vyšetrenie očí (Reportáž) 2024, Júl
Anonim

Služby oftalmológa sú potrebné pre každého, kto má problémy so zrakom. Správny výber okuliarov a kontaktných šošoviek, diagnostika očných chorôb a príprava liečebného programu, preventívne vyšetrenie - všetky tieto služby môže zabezpečiť nielen lekár na okresnej klinike, ale aj špecialista pracujúci v súkromnej kancelárii. Oftalmologický salón môže byť dobrým začiatkom podnikania za predpokladu, že prípad je správne usporiadaný od samého začiatku.

Image

Budete potrebovať

  • - štatút jednotlivca podnikateľa alebo registrovanej právnickej osoby;

  • - povolenie na lekárske a farmaceutické činnosti;

  • - priestory;

  • - lekárske vybavenie;

  • - obchodné vybavenie.

Návod na použitie

1

Napíšte podnikateľský plán. Oftalmologická kancelária vás bude stáť veľa, preto by ste sa mali čo najviac poistiť proti možným stratám. Zamyslite sa nad tým, ako zarobíte - aké služby môže vaša kancelária poskytnúť, či skombinuje lekársky obchod a obchod, koľko zákazníkov bude potrebných na nepretržitú prevádzku a akú cenu za služby plánujete účtovať. Študujte prácu konkurentov, zvážte ich chyby a zohľadnite úspešné zistenia.

2

Získajte licenciu na poskytovanie lekárskych služieb. Ak plánujete predaj liekov, budete potrebovať aj farmaceutickú licenciu.

3

Nájdite vhodnú izbu. Kancelária sa môže nachádzať v obytnej budove, v obchodnom alebo obchodnom centre. Samostatný výstup je voliteľný. Čím ťažšie je dostať sa do vašej kancelárie, tým menej náhodných návštevníkov do nej vstúpi - táto okolnosť môže byť mínus aj plus. Na kanceláriu stačí plocha 40 metrov štvorcových. m. Miestnosť musí byť rozdelená na dve časti - jedna bude obsahovať očnú kanceláriu a všetko vybavenie a druhá môže usporiadať obchodnú miestnosť.

4

Kúpte si potrebné vybavenie. Ak sa chcete zamerať na poskytovanie lekárskych služieb, nemali by ste si tým šetriť. Kvalitné vybavenie môže byť silným argumentom v prospech kontaktu so zákazníkmi vo vašej kancelárii. Vhodné vybavenie je možné získať od miestnych distribútorov známych lekárskych spoločností. Nákup niekedy zahŕňa bezplatné školenie odborníkov a zľavy na zásoby.

5

Nájom zamestnancov. Na jednu smenu budete potrebovať jedného očného lekára a jedného predajcu oblasti predaja. Počet zmien závisí od vášho rozvrhu. Je vhodné, aby váš salón pracoval sedem dní v týždni bez obeda. Mnohým klientom je vhodnejšie ísť večer k lekárovi - nezabudnite to pri vypracúvaní harmonogramu práce v kancelárii.

6

Zamyslite sa nad sortimentom obchodnej podlahy. Môžete predávať rámy na okuliare (vrátane drahých modelov známych značiek), kontaktné šošovky a doplnky pre starostlivosť. Dobrý zisk v sezóne poskytne dobrý sortiment slnečných okuliarov. Ponuka produktov v širokom cenovom rozpätí - to rozšíri okruh zákazníkov.

Odporúčaná