Obchodné riadenie

Ako nájsť dodávateľa v Číne

Ako nájsť dodávateľa v Číne

Video: Ako nájsť najlepších dodávateľov na Alibaba pre online podnikanie? 2024, Jún

Video: Ako nájsť najlepších dodávateľov na Alibaba pre online podnikanie? 2024, Jún
Anonim

V posledných rokoch Čína zažila krízu nadmernej výroby tovaru. Tento problém stimuluje miestnych výrobcov, aby neustále rozširovali svoj predajný trh a hľadali nových zákazníkov. Čínsky systém rozvoja vývozu však nie je ani zďaleka dokonalý. Z tohto dôvodu musia kupujúci vo väčšine prípadov hľadať protistrany v tejto krajine samostatne.

Image

Návod na použitie

1

Použite jeden z online zdrojov. Najobľúbenejšie stránky - www.alibaba.com, www.made-in-china.com, www.exports.cn - umožňujú registrovaným používateľom vyhľadávať výrobcov a vývozcov - sprostredkovateľov podľa určených kritérií (produkt, cena, región atď.), Na týchto portáloch môžete komunikovať s potenciálnymi dodávateľmi pomocou formulára pre spätnú väzbu, ako aj získať ich priame kontaktné informácie. Okrem toho tieto zdroje ponúkajú dobré informačné letáky s obchodnými ponukami relevantnými pre vašu oblasť činnosti.

2

Navštívte výstavu v Číne. Informácie o najväčších udalostiach nájdete na www.chinaexhibition.com, www.china.org.cn. Na tematickej výstave môžete vidieť nielen vzorky výrobkov a dostávať katalógy, ale osobne sa stretávať aj so zástupcami spoločnosti a diskutovať o predpokladoch na spoluprácu.

3

Nájdite sprostredkovateľa v Číne, ktorý vám pomôže nadviazať spoluprácu. Malo by sa pamätať na to, že nie každý čínsky výrobca má právo vyvážať tovar: na tento účel je potrebné získať príslušnú licenciu. Preto väčšina závodov a závodov nie je zastúpená iba na internete, ale nemá ani odborníkov, ktorí hovoria po anglicky. V tomto prípade je dôveryhodný sprostredkovateľ jedinou príležitosťou na nadviazanie spolupráce s výrobcami, ktorých cenová úroveň je oveľa nižšia.

4

Kontaktujte Obchodnú a priemyselnú komoru, ktorá má pobočky vo väčšine veľkých ruských miest. Táto organizácia vám pomôže nadviazať efektívnu spoluprácu s čínskymi výrobcami a zároveň získať určité záruky.

Venujte pozornosť

Pokúste sa skontrolovať nájdeného dodávateľa. Zhromaždite maximum informácií o ňom v otvorených zdrojoch. Prípady nespravodlivej spolupráce sú, žiaľ, neobvyklé.

Odporúčaná