obchodné

Ako získať certifikát SRO v oblasti stavebníctva

Ako získať certifikát SRO v oblasti stavebníctva

Video: Práca z domu? Podnikanie? Biznis? Aká je odpoveď na súčasnú situáciu? 2024, Júl

Video: Práca z domu? Podnikanie? Biznis? Aká je odpoveď na súčasnú situáciu? 2024, Júl
Anonim

Osvedčenie samoregulačnej organizácie v oblasti stavebníctva je dnes povinným dokumentom pre akúkoľvek stavebnú organizáciu zaoberajúcu sa výstavbou, rekonštrukciou alebo veľkými opravami. Osvedčenie o vstupe na stavebný trh je zároveň vstupným dokladom na stavebný trh a zároveň naznačuje, že spoločnosť patrí do profesijného združenia, v ktorom existujú normy, požiadavky na výkon práce, ako aj kontrolné podujatia.

Image

Budete potrebovať

  • - zoznam SRO s kontaktmi na zariadenia a adresy oficiálnych stránok;

  • - Balík dokumentov, ktorý najčastejšie obsahuje: kópiu charty organizácie, kópiu príkazu na vymenovanie vedúceho, rozhodnutie ustanovujúceho zhromaždenia o rozhodnutí o vstupe, personálnom obsadení atď. (Zloženie balíka dokumentov pre vstup sa môže mierne líšiť od každého SRO).

Návod na použitie

1

Identifikujte segment trhu, na ktorý sa spoločnosť kvalifikuje po prijatí osvedčenia o schválení SRO. V závislosti od druhu práce, pre ktorú bude prihláška vydaná, sa môžu požiadavky na spoločnosť líšiť v počte špecialistov s vysokoškolským vzdelaním v štáte, objemu materiálu a technickej základne, atď. Konečný objem druhov práce ovplyvňuje aj pravidelné členské poplatky, ktoré spoločnosť musí bude platiť v SRO, preto je lepšie odmietnuť nadbytočné smery činnosti.

2

Vyberte niekoľko SRO, ktoré sú najvhodnejšie pre špecializáciu, geografickú polohu a ďalšie faktory. Informácie o nich nájdete na webovej stránke Národnej asociácie staviteľov. Malo by sa pamätať na to, že vstup do SRO sľubuje nielen získanie vstupného osvedčenia, ale aj možnosť stať sa členom profesijného združenia stavebných organizácií. Preto by sme spolu s ekonomickými výhodami mali vziať do úvahy povesť, pracovné skúsenosti a dobrú vieru stavebnej SRO.

3

Zistite výšku všetkých príspevkov SRO, ktoré budú potrebné na vstup: jednorazové (niektoré SRO ich odmietli), príspevok do kompenzačného fondu (určený v súlade s Kódexom územného plánovania Ruskej federácie) a pravidelný členský poplatok. Všetky tieto informácie by mali byť zverejnené na oficiálnych webových stránkach SRO.

4

Naučte sa vnútorné štandardy a pravidlá členstva každého SRO. Tieto informácie by sa mali zverejňovať aj na oficiálnych webových stránkach organizácií. V tejto súvislosti spoločnosti často uprednostňujú špecializované samoregulačné organizácie, ktoré spájajú členov v oblastiach činnosti: ropný a plynárenský priemysel, výstavba ciest atď. Takéto spoločnosti SRO okrem toho, že dodržiavajú všetky príslušné pravidlá a nariadenia, požadujú od svojich členov, aby štandardizovali vnútorné normy, ktoré sa vzťahujú na všetkých členov.

5

Pripravte si balík na odoslanie. Potenciálni členovia SRO sú najčastejšie povinní poskytnúť kópie charty a príkaz na vymenovanie vedúceho. Rozhodnutie o vstupe do konkrétneho SRO sa prijíma na stretnutí zakladateľov, pričom kópia protokolu, ku ktorej musí byť priložený aj balík dokumentov na vstup. Šablóny žiadosti o členstvo sú k dispozícii na webovej stránke SRO alebo sú k dispozícii na požiadanie zo zariadenia. Po posúdení predložených dokladov kontrolnými a kolegiálnymi orgánmi SRO sa o žiadosti o vstup rozhodne a v prípade kladnej odpovede sa vydá potvrdenie o prijatí.

Venujte pozornosť

Potrebujete študovať informácie o SRO nielen na oficiálnych webových stránkach, ale aj na nástenkách a špecializovaných fórach na internete, ktoré obsahujú najobjektívnejšie informácie.

Užitočné rady

Je dôležité si uvedomiť, že osvedčenie o schválení SRO je platné v celom Rusku a je vydané na dobu neurčitú.

Odporúčaná