ostatné

Čo je masový trh

Obsah:

Čo je masový trh

Video: Odhalenie Nissan LEAF – svetovo najvyspelejšieho elektromobilu určeného pre masový trh 2024, Júl

Video: Odhalenie Nissan LEAF – svetovo najvyspelejšieho elektromobilu určeného pre masový trh 2024, Júl
Anonim

Masový trh je pauzovací papier z anglického termínového trhu, ktorý sa doslova považuje za „masový trh“. Toto je akýkoľvek produkt určený pre masového spotrebiteľa. Zvyčajne je to pomerne nízka cena, čo ju robí dostupnou a prijateľnou.

Image

Nápad hromadného trhu

Koncept hromadného trhu je založený na systéme značky ako rozpoznateľného znaku pre spotrebiteľa. Ak sa kvalita konkrétneho výrobku nelíši od kvality podobného výrobku, pokiaľ ide o jeho hodnotu, aký je jeho nákup? Tu prichádza do popredia koncept značky. Reklama a rôzne marketingové technológie slúžia na masovom trhu, demonštrujú v televízii a na špecializovaných stánkoch krásy s tečúcimi vlasmi alebo vysvetľujú, že ich značka zodpovedá životným zásadám typického obyvateľa mesta, ktorý je hlavným spotrebiteľom produktov hromadného trhu.

Kvalita výrobkov na hromadnom trhu je pomerne priemerná. Ak sa pokúsite kúpiť podobné výrobky z inej cenovej kategórie (niekoľkokrát drahšie), uistite sa, že môžu byť v skutočnosti oveľa efektívnejšie alebo pohodlnejšie.

Výroba tovaru tejto kategórie sa často uskutočňuje podľa franšízovej schémy. To znamená, že ak si kúpite šampón od masového trhu, bol vyrobený niekde neďaleko od miesta, kde žijete, a vôbec nie v krajine, v ktorej bola značka založená. Spoločnosť predáva práva a technológie na vytváranie produktov pod svojou značkou, čo zaväzuje franšízovú spoločnosť k dodržiavaniu stanovených štandardov kvality. Obe spoločnosti, samotná značka a franšízový podnik dosahujú zisk, zákazníci získajú svoj obľúbený produkt kdekoľvek na svete a výrobky z veľkého trhu sú ďalšou továrňou.

Odporúčaná