obchodné

Ako zariadiť reštauráciu

Ako zariadiť reštauráciu

Video: Keď idete s deťmi do reštaurácie (NAŠI) 2024, Júl

Video: Keď idete s deťmi do reštaurácie (NAŠI) 2024, Júl
Anonim

Interiérový dizajn zohráva významnú úlohu pri vytváraní atmosféry reštaurácie. Pri navrhovaní je dôležité vziať do úvahy všeobecný koncept inštitúcie. Inými slovami, dizajn by mal prispievať k odhaleniu hlavnej témy, ktorá je predmetom názvu, menu, programu na prilákanie hostí.

Image

Budete potrebovať

miestnosť, projekt, projektant, stavitelia

Návod na použitie

1

Navrhnite tému pre reštauráciu. Načrtnite hlavné smery, ktorými sa môže myšlienka dizajnu pohybovať. V každom prípade je lepšie stretnúť sa s dizajnérom, ktorý má aspoň nejaké nápady týkajúce sa toho, čo by ste chceli vidieť vo vašej reštaurácii. Následne podstúpia zmeny, ale je potrebné niečo začať. Preto si urobte niekoľko náčrtov ceruzkou. A nebojte sa, že neviete, ako k tomu - to sa od vás nevyžaduje.

2

Rozhodnite sa, ako by ste radi videli zónu reštaurácie. Ak máte k dispozícii niekoľko izieb. Ak je však iba jedna hala a okrem toho je dosť veľká, má tvar pravidelného štvoruholníka, je dôležité začať navrhovať, ako bude rozdelená. Pamätajte, že požiadavkou regulačných orgánov sú fajčiarske a nefajčiarske priestory, ktoré musia byť tiež poskytnuté.

3

Nájdite „čipy“. Môžete to urobiť spolu s dizajnérom alebo individuálne (vyjadrenie tejto požiadavky v technickej úlohe). Napríklad, ak máte v úmysle mať rybiu reštauráciu, je rozumné predpokladať, že pri jej návrhu budete chcieť použiť niektoré rybárske motívy, napríklad siete. V prípade inštitúcie, ktorá ponúka steaky, môže dizajn obsahovať farmu alebo iný dekor v etnickom štýle. Gurmánska reštaurácia je často zdobená palácom. Pri navrhovaní inštitúcie je tiež vhodné „uviesť“ geografickú polohu hlavných jedál. V reštaurácii špecializujúcej sa na ruskú kuchyňu je povolený obľúbený interiér alebo interiér štylizovaný ako buržoázny kaštieľ 19. storočia. American Grill Bar môže byť navrhnutý v duchu Gold Rush. Latinskoamerická reštaurácia pripúšťa zmes farieb v štýle brazílskeho karnevalu.

4

Zamyslite sa nad tým, čo sa môže stať vizuálnym prízvukom interiéru. Všetko, čo je vo vašej koncepcii vhodné, môže ísť do podnikania. Napríklad bannery alebo plagáty v celej stene; veľké akvárium alebo klietka s exotickým zvieraťom; strom vo vani, na ktorej visia všetky predmety, alebo drevený vozík.

5

Pridajte malé podrobnosti. S nimi je vzhľad reštaurácie hotový. Okrem toho sa dajú ľahšie získať malé diely. Koniec koncov, pre veľkých, niekedy musíte ísť na koniec sveta.

Venujte pozornosť

Reštaurácia by mala byť navrhnutá podľa projektu. Zmeny v priebehu práce môžu viesť k porušeniu štýlovej uniformity.

Užitočné rady

Dizajn reštaurácie musí byť vybraný tak, aby prispieval k zapamätateľnosti značky.

Odporúčaná