obchodné

Ako organizovať jazykové kurzy

Ako organizovať jazykové kurzy

Video: Kurz slovenského posunkového jazyka - V OBRAZE s UK 2024, Júl

Video: Kurz slovenského posunkového jazyka - V OBRAZE s UK 2024, Júl
Anonim

Výučba cudzích jazykov dnes nie je iba módna, ale aj veľa ju potrebujú. Cestovanie, podnikanie, komunikácia na internete: bez znalosti minimálne angličtiny - to jednoducho nedokáže. Preto budú jazykové kurzy vždy žiadané a prinesú dobrý príjem.

Image

Budete potrebovať

  • - počiatočný kapitál;

  • - miestnosť.

Návod na použitie

1

Zaregistrujte svoju vlastnú spoločnosť. Ak plánujete otvoriť kurzy bez zamerania sa na seriózne programy a medzinárodnú spoluprácu, stačí sa stať samostatným podnikateľom. Ak sú však vaše plány oveľa širšie, potrebujete spoločnosť ANO alebo LLC, ako aj získanie licencie na vzdelávacie služby. Takéto právne postavenie vám umožní nadviazať užitočné kontakty so zahraničnými školami, vytvoriť si vlastné programy odbornej prípravy, zložiť skúšky na prestížne medzinárodné certifikáty (TOEFL, IELTS atď.).

2

Rozhodnite o programe a počte jazykov. Analyzujte dopyt po cudzích jazykoch. Vo vašej oblasti môže byť veľa anglických škôl. V tomto prípade môže chýbať kurz japončiny alebo španielčiny. Takže môžete urobiť lepšiu ponuku pre potenciálnych zákazníkov. Pokúste sa nájsť aj nezávislých učiteľov pre malé skupiny, ktoré nie sú najobľúbenejšie, napríklad nórčina alebo arabčina. Takéto kurzy budú vašim charakteristickým znakom.

3

Nájdite dobrú izbu na vhodnom mieste. Nakupujte nábytok, dosky, školiace materiály. Pokúste sa nájsť izbu, v ktorej by bolo niekoľko malých miestností. Hlavný vrchol tried bude vo večerných hodinách, takže buďte pripravení na skutočnosť, že do kurzov by malo byť zapojených niekoľko skupín súčasne. Ak plánujete nábor detských skupín, zoberte samostatnú miestnosť pre mladých študentov. Vložte doňho detský nábytok, kúpte si svetlé hračky, položte koberec, na ktorom môžu deti sedieť.

4

Prijmite skúsených učiteľov. Pokiaľ ide o platené kurzy cudzích jazykov, študenti chcú vidieť progresívnych, energických učiteľov, ktorí plynule hovoria svojím predmetom. Je lepšie najímať učiteľov, ktorí na tradičných školách nemali veľa skúseností. Neustále pracujte na zdokonaľovaní zručností svojich zamestnancov. Medzi obľúbené skúšky medzinárodných certifikátov je veľa tých, ktoré sú navrhnuté špeciálne pre učiteľov, napríklad CELTA (osvedčenie o výučbe angličtiny hovoriacim iným jazykom).

5

Na výučbu niektorých jazykov, napríklad čínštiny, sa nemôžte obísť bez rodeného hovorcu. Nájdenie takéhoto odborníka nie je problém. Môžete však pozvať rodených hovoriacich, aby učili populárne cudzie jazyky: to sa stane jednou z konkurenčných výhod vašich kurzov.

6

Propagujte kurzy cudzích jazykov netradičným spôsobom. Okrem obvyklej reklamy v médiách, v závislosti od vášho rozpočtu, aktívne využívajte sociálne siete, tematické fóra. Umiestnite jazykové kurzy ako „afinitný klub“, kde sa môžu študenti stýkať, tráviť voľný čas a neformálne stretnutia.

Venujte pozornosť

Existuje určitá kategória ľudí, pre ktorých je veľmi ťažké hovoriť cudzími jazykmi. Ponúknite im individuálne lekcie, inak celú skupinu spomalia.

Užitočné rady

Precvičujte si individuálny prístup k študentom. Poskytnite ďalšiu pomoc, poskytnite zľavy stálym zákazníkom, odložte platby, ak má niekto dočasné finančné ťažkosti.

Odporúčaná