obchodné

Ako zatvoriť súkromného podnikateľa v roku 2017

Ako zatvoriť súkromného podnikateľa v roku 2017

Video: #223 | Делегации в Шардже | Dassault Systèmes о SkyWay | Имиджевый регламент 2024, Júl

Video: #223 | Делегации в Шардже | Dassault Systèmes о SkyWay | Имиджевый регламент 2024, Júl
Anonim

Uzatvorenie alebo likvidácia súkromného podnikateľa sa vo väčšine prípadov uskutočňuje z vlastnej iniciatívy. Možno nie sú spokojní s dynamikou alebo sa objavili iné sľubnejšie druhy činnosti.

Image

Návod na použitie

1

Najprv musíte zatvoriť všetky účty súkromných podnikateľov v bankách. Zrušenie účtu sa vykonáva podľa príslušnej žiadosti. Je dôležité, aby ste nezabudli upovedomiť Federálny daňový inšpektorát do piatich dní po uzavretí, inak vám bude hroziť pokuta 5 000 rubľov.

2

Potom musíte získať potvrdenie o neprítomnosti nedoplatkov od Federálneho inšpektorátu daňových služieb. Na tento účel musíte predložiť príslušnú žiadosť a zložiť daňovú kontrolu. Toto je spravidla najdlhšia fáza pri zatváraní súkromného podnikateľa. Po vykonaní daňovej kontroly dostanete overovací akt a príslušné osvedčenie po ruke.

3

V fondoch povinného sociálneho poistenia a dôchodkového fondu musíte získať osvedčenia o tom, že podnikateľ v nich nemá dlhy. Postup je podobný ako pri daňovom úrade - podaním žiadosti a overením, ktoré sa končí vydaním príslušných osvedčení. Je vhodnejšie začať tieto postupy po daňovej kontrole, napr takmer všetky fondy uprednostňujú vykonávanie inšpekcií na základe daňového zákona, ktorý v dôsledku toho šetrí čas.

4

Ak bol súkromný podnikateľ zaregistrovaný na colných orgánoch, musí sa u týchto orgánov zrušiť registrácia.

5

Je potrebné zničiť pečať súkromného podnikateľa v orgánoch ministerstva vnútra, ak takú mal.

6

Federálny daňový inšpektorát zrušil registráciu súkromného podnikateľa, v fondoch sociálneho poistenia sú jeho účty zatvorené a pečať je zničená. To je všetko!

Odporúčaná