Obchodná komunikácia a etika

Ako udržať zákazníka

Ako udržať zákazníka

Video: Hosť v štúdiu: Matej Šucha - Ako si udržať zákazníkov? Psychológia a rozhodovanie v čase pandémie 2024, Jún

Video: Hosť v štúdiu: Matej Šucha - Ako si udržať zákazníkov? Psychológia a rozhodovanie v čase pandémie 2024, Jún
Anonim

Hlavnou úlohou kompetentného obchodného manažéra nie je len prilákať nových zákazníkov, ale aj udržať si stálych zákazníkov. Programy zamerané na podporu existujúcich spotrebiteľov môžu výrazne zvýšiť objem predaja tovaru.

Image

Návod na použitie

1

Môžete udržiavať zákazníkov so zľavami a špeciálnymi nákupnými podmienkami platnými iba pre stálych zákazníkov. Na tento účel sa vydávajú plastové karty, na ktorých sa zaznamenávajú všetky spotrebiteľské nákupy. Po zakúpení produktu na určité množstvo poskytuje zľavu 5, 10, 15 a viac percent. Toto povzbudzuje zákazníka, aby kúpil produkt presne tam, kde je vydaná karta.

2

Pri vydávaní karty sú vyplnené kontaktné informácie zákazníka - telefón, e-mail a osobné údaje. To následne umožní vypočítať publikum pozitívnych zákazníkov, aby ich mohli nasmerovať na stimulujúcu reklamnú kampaň.

3

Čerpanie cien podľa pravidelných čísel zákazníckych kariet je ďalším účinným nástrojom na udržanie zákazníkov. Darčeky si môžete dohodnúť v obchode. To pritiahne pozornosť aj potenciálnych spotrebiteľov.

4

Ďalšie bonusy za nákupy pre stálych zákazníkov - vynikajúci marketingový krok. Môžete dať kryt telefónu, žehliaca doska do práčky a reproduktory k počítaču. Spotrebitelia sú vždy spokojní s bezplatnými nákupnými doplnkami. Povedia to priateľom a príbuzným a poskytnú tak predajcovi nových zákazníkov.

5

Gratulujeme k sviatkom - Nový rok, 8. marca, 23. februára - nielen prinesú zákazníkom spokojnosť, ale aj pripomenú. Správy môžu byť zasielané prostredníctvom elektronických schránok, ktoré zákazníci nechali v profiloch pri prijímaní plastových kariet. Po vytvorení bonusového systému „Tlač listu - získajte ďalšiu zľavu“ môžete zvýšiť tok zákazníkov počas prázdnin a po nich.

6

Pozornosť voči deťom zákazníkov je najdôležitejším aspektom pri vytváraní reputácie, ktorá je prospešná pre predajnú stranu. Organizácia detských večierkov s cenovými výkresmi nielen pritiahne starých zákazníkov, ale aj priláka nových. Aj keď sa deti bavia, dospelí, v sprievode skúsených predajcov, si môžu bezpečne vybrať požadovaný produkt.

Odporúčaná