ostatné

Čo je PR (public relations) alebo public relations

Obsah:

Čo je PR (public relations) alebo public relations

Video: Only 10 minutes in a pan! When I have a few minutes and want something delicious! # 318 2024, Júl

Video: Only 10 minutes in a pan! When I have a few minutes and want something delicious! # 318 2024, Júl
Anonim

PR (public relations) alebo public relations je funkcia riadenia, prostredníctvom ktorej sa medzi spoločnosťou a organizáciou vytvárajú harmonické a vzájomne prospešné vzťahy. Konkrétne na týchto vzťahoch závisí priaznivé stanovisko verejnosti o spoločnosti.

Image

Na dosiahnutie týchto cieľov používajú výrobcovia rôzne metódy a technológie PR. Metódy sa delia na sociologický a marketingový.

Sociologické zahŕňajú:

1) Dotazovanie - písomná forma prieskumu, ktorá sa najčastejšie koná v neprítomnosti. Je odôvodnené, keď potrebujete urobiť rozhovor s veľkým publikom. Poskytuje maximálny význam informácií.

2) Rozhovor - druh rozhovoru, pri ktorom facilitátor kladie otázky priamo. Hodnota tejto metódy spočíva v špecifickosti a jedinečnosti získaných údajov.

3) Stolný výskum - štúdia existujúcich údajov - dokumenty na podávanie správ atď. Zber, spracovanie a analýza informácií sa vykonáva a na jeho základe sa vypracúva plán ďalších opatrení.

Marketingové metódy zahŕňajú:

1) Segmentácia - rozdelenie trhu na konkrétne skupiny s rôznymi požiadavkami, túžbami a príležitosťami. Táto stratégia je nevyhnutná pre výrobcov, aby optimálne využívali svoje zdroje.

2) Pozícia - stanovenie rozsahu produktu, okruhu potenciálnych kupujúcich, jeho konkurencieschopnosti. Stanovenie základných rozdielov od podobných výrobkov vyrábaných konkurentmi.

Kľúčová úloha využívania technológií PR pri zavádzaní a udržiavaní obojsmernej komunikácie medzi spoločnosťou vyrábajúcou výrobok alebo službu a spotrebiteľmi alebo dodávateľmi.

Odporúčaná