ostatné

Čo je to marketingová podpora?

Čo je to marketingová podpora?

Video: COLORLAK, a.s. - Marketingová podpora 2017 2024, Júl

Video: COLORLAK, a.s. - Marketingová podpora 2017 2024, Júl
Anonim

Propagácia produktu na trhu je veľmi dôležitým problémom, ktorému musí marketingové oddelenie čeliť. Špecialisti sa musia rozhodnúť, ako, kým a akým spôsobom bude výrobok propagovaný na trhu. Existujú štyri spôsoby propagácie. Sú to: reklama, priamy predaj, propagácia a podpora predaja.

Image

Návod na použitie

1

Propagácia je zoznam aktivít zameraných na zvýšenie efektívnosti predaja. Cieľom propagácie je aktivovať dopyt spotrebiteľov. Okrem toho si propagácia zachováva priaznivý postoj k spoločnosti.

2

Reklama je dôležitou súčasťou propagácie. Je potrebné oddeliť reklamu vo všeobecnosti a reklamu v marketingu. Ten sa zaoberá informovaním spotrebiteľov o činnostiach výrobcov ao spotrebiteľských vlastnostiach tovaru. Na reklamné činnosti by sa malo pozerať prostredníctvom tohto hranolu. Ak sa reklamovaný produkt na trhu nepožaduje, je nepravdepodobné, že ho bude možné napriek drahej reklame predať.

3

Reklamné odvolanie musí nevyhnutne obsahovať jedinečný predajný návrh. Mal by sa radikálne odlišovať od návrhov, ktoré konkurenti predkladajú.

4

Reklama by sa mala pamätať, až potom bude účinná. Schopnosť zapamätať si závisí od hodnoty a informačného obsahu reklamy.

5

Kupujúci sa rozhodne pre kúpu tovaru v prípade, že si to uvedomuje. Preto hlavnou úlohou marketingu pri plánovaní propagačných akcií je správne určiť cieľové publikum a prostriedky oznamovania informácií o produkte. Je potrebné vybudovať reklamnú spoločnosť tak, aby o kúpe rozhodoval kupujúci.

6

Priamy osobný predaj je súčasťou propagácie produktu. Aktivitou je ústna prezentácia tovaru v rozhovore s potenciálnymi kupujúcimi. Táto činnosť sa tiež nazýva priamy marketing alebo priamy marketing. Na jeho implementáciu nie sú potrebné ďalšie finančné zdroje. Nejde iba o banálny maloobchod, ale o vyššiu úroveň obchodnej organizácie.

7

Osobný predaj má niekoľko výhod: individuálny prístup ku každému spotrebiteľovi, spätná väzba od spotrebiteľa, nižšie náklady (v porovnaní s reklamou).

8

Osobný predaj mimoriadne efektívne rieši množstvo marketingových úloh: zhromažďovanie informácií o trhu, identifikácia potenciálnych zákazníkov atď.

9

Propaganda je forma public relations. Účelom propagandy je pritiahnuť pozornosť potenciálnych spotrebiteľov bez utrácania peňazí za reklamu.

10

Medzi kľúčové nástroje na obhajobu patria: prejavy, udalosti, publikácie a správy, sponzorstvo a prostriedky identifikácie. Propaganda je zameraná na spotrebiteľov, protistrany, kľúčových novinárov, štátne a obecné úrady a správy.

11

Podpora predaja je skupina aktivít, ktoré sú určené na podporu propagácie produktu. Podpora predaja je zameraná na kupujúcich, dodávateľov a predajcov.

Štyri druhy propagácie výrobkov v marketingu

Odporúčaná