Obchodné riadenie

Elektronické obchodné platformy: typy a typy

Obsah:

Elektronické obchodné platformy: typy a typy

Video: Building an electronic gadgets shelf 2024, Júl

Video: Building an electronic gadgets shelf 2024, Júl
Anonim

Elektronické obchodné platformy sú webové stránky, ktoré kupujúcim a dodávateľom tovaru, prác a služieb prostredníctvom internetu poskytujú príležitosť na vzájomnú interakciu. Všetky organizácie, jednotliví podnikatelia a jednotlivci sa môžu zúčastňovať výberových konaní a uzatvárať transakcie na stránkach obchodných platforiem.

Image

Typy a typy elektronických obchodných platforiem

  • Úradníci (federálni) sa tiež nazývajú B2G (business-to-government). Tu sú ponuky od zákazníkov - rozpočtových organizácií.

  • Elektronické komerčné stránky - B2B (business-to-business). Tu sú zákazníci obchodnými organizáciami. Líšia sa v závislosti od toho, kto ich organizuje a podporuje: ich sprostredkovateľmi sú kupujúci alebo naopak dodávatelia alebo vlastníci webových stránok. Tento typ stránok je bežnejší ako prvé dva.

  • Webové stránky, na ktorých jednotlivci nakupujú a predávajú, sú C2C (spotrebiteľ-spotrebiteľ).

  • Na elektronických platformách B2C (medzi podnikmi a spotrebiteľmi) obchoduje spoločnosť, právnická osoba, najmä so súkromnými osobami.

  • Špecializovaná napríklad platforma na predaj majetku dlžníkov (bankrotov) alebo pôsobiacich v konkrétnom sektore hospodárstva.

Právnické osoby, prevádzkovatelia elektronických obchodných poschodí, môžu byť účastníkmi existujúceho zjednoteného systému v oblasti verejného obstarávania, ak majú potrebné vybavenie a vybavenie, ktoré im umožňuje uskutočňovať výberové konania. Dostávajú príslušnú autoritu, spĺňajú všetky potrebné požiadavky a potom oficiálne komunikujú so štátnou webovou stránkou pre verejné obstarávanie.

Odporúčaná