obchodné

Etapy založenia firmy

Etapy založenia firmy

Video: WWW.POL-NOR.COM prezentuje: Etapy zakładania firmy w Norwegii 2024, Júl

Video: WWW.POL-NOR.COM prezentuje: Etapy zakładania firmy w Norwegii 2024, Júl
Anonim

Podnikanie je zaujímavé povolanie, trochu riskantné, ale často ziskové. Niekto sa s tým začne vysporiadať z nezamestnanosti, niekto sa mu nepáči, keď mu šéf povie, ako má žiť, a niekto sníva o tom, že sa usadil na Rublevke.

Image

Návod na použitie

1

idea

Ak chcete začať podnikať, musíte sa samozrejme rozhodnúť, čo budete robiť, a je lepšie, ak to nie je rada z internetu, ale nápad, ktorý ste vytvorili. Áno, môžete vidieť online tipy, napríklad začať vyrábať farebné čipky alebo farebné sviečky, ale nový „hrkálka“ s chladným menom a svetlým dizajnom sa bude lepšie predávať.

2

Podnikateľský plán

Môžete využiť služby výskumných spoločností alebo si ich vyrobiť sami. Je rozumné požiadať o pomoc a podnik pravdepodobne s najväčšou pravdepodobnosťou „vyhorí“, ale vaše vlastné skúsenosti vám budú slúžiť dlhšie ako jeden rok.

3

názov

Je lepšie pristupovať k značke zodpovedne, nezabudnuteľné meno a logo spoločnosti majú 30% úspech. Zamyslite sa, čo by ste chceli kúpiť - výrobky Nike alebo Vasya oblečenie.

4

Zaregistrujte spoločnosť

Je to potrebné z hľadiska príjmov, výdavkov a daní. Môžete tiež predávať tovar prostredníctvom Avita, ale mali by ste sa starať o dôchodok. V prípade potreby sa oplatí zvážiť povolenie, napríklad na alkohol.

5

Prenajímame kanceláriu a sklad

Všetko záleží na tom, čo budete robiť, ak sa rozhodnete predať napríklad obchod s komiksmi, mali by ste si vybrať miesto s dobrou návštevnosťou. Ak ide o internetový obchod alebo máte v úmysle nájsť predajné miesto, mali by ste zvážiť prenájom skladu.

6

Choďte nakupovať

Napríklad sa rozhodnete vyrábať darčekové bábiky, potom si musíte kúpiť látky, malé diely, lepidlo, náradie atď. Dôležitým detailom je lepšie kúpiť použité zariadenie, pretože kvalita zvyčajne nie je o moc nižšia ako nová, ale stojí niekoľkokrát lacnejšie. Pokiaľ ide o dodávky, je lepšie nájsť pravidelných dodávateľov.

7

Hľadáme zamestnancov

Teoreticky je lepšie vziať zamestnancov so skúsenosťami aspoň na začiatku, ale ak je rozpočet obmedzený, môžete ich ušetriť a vziať bez skúseností, ale výber by sa mal brať vážne. Pokiaľ ide o headhunterov, týmto mužom neverím.

8

Začneme podnikanie

Začíname výrobu, testovanie výrobných a predajných technológií. V tejto fáze je dôležité (ako nikdy predtým) vykonávať pozorovania a vylúčiť, čo nefunguje a spôsobuje straty. Zanedbanie tohto kroku vedie ku kolapsu.

9

Čerpáme zamestnancov

Začatie spoločnosti a chvíľka na tom pracujú, je stále polovica bitky, potom viac. Na úvod je potrebné zvážiť skutočnosť, že čím kvalifikovanejší sú vaši zamestnanci, tým produktívnejšia bude vaša výroba a predaj. Za zmienku stojí aj to, že sa obchodné technológie menia a je vhodné ich dodržiavať.

10

reklama

Mnohé z toho sú skeptické, ale nech si kúpite čokoľvek, musíte o nich najskôr vedieť.

Odporúčaná