ostatné

Ako odfotiť reštauráciu

Ako odfotiť reštauráciu

Video: Svojim zamestnancom oznámil, že zatvára reštauráciu. Keď sa dozvedeli prečo, tak sa rozplakali 2024, Júl

Video: Svojim zamestnancom oznámil, že zatvára reštauráciu. Keď sa dozvedeli prečo, tak sa rozplakali 2024, Júl
Anonim

Hlavnou pýchou reštaurácie je jej kuchyňa. Krásne zdobené jedlá, vynikajúce ozdoby na kokteily, prekvapenia šéfkuchára vyžadujú vysokokvalitné fotografie na reklamu na chutnom mieste. Potenciálni návštevníci by si mali jedlo z brožúr alebo monitorov vyžiadať ústami. Preto je dôležité, aby fotograf alebo manažér reštaurácie vedel, ako fotografovať v reštaurácii.

Image

Budete potrebovať

  • - fotoaparát;

  • - objektív pre portrétne a makro fotografie;

  • - ochranný filter na sklo šošovky;

  • - malý statív;

  • - krásne jedlá z ponuky reštaurácie.

Návod na použitie

1

Získajte vybavenie, ktoré potrebujete na vynikajúce fotografovanie. Nie je potrebné používať profesionálny fotoaparát, vynikajúci obraz je možné získať aj pomocou digitálnej „mydlovej schránky“ s odnímateľnou šošovkou. Malý statív sa skutočne môže hodiť, aby sa fotoaparát stal stabilným a fotografie do reštaurácie boli jasné, bez rozmazania.

2

Ak chcete odfotiť reštauráciu, posaďte sa pri okne alebo na verande. Dobre osvetlená plocha eliminuje potrebu blesku, ktorý môže spôsobovať škaredé oslnenie potravín alebo oslnenie z lesklého povrchu taniera alebo stola. Platnička sa umiestni na najatraktívnejšiu stranu misky smerom k šošovke.

3

Ak slnko poskytuje dostatok svetla, použite pomalú rýchlosť uzávierky (1/250 až 1/1000) a malú clonu (1, 8 - 2, 8). Takéto nastavenia sú zabudované v režime manuálneho fotografovania. Umožňujú dosiahnuť dobré zameranie na objekt a vynikajúcu hĺbku ostrosti.

4

Nie je vždy možné nasnímať fotografiu do reštaurácie za denného svetla alebo pomocou blesku. Zdá sa, že situácia pre úspešný imidž je nepriaznivá, ale ani zďaleka nie. Na konfiguráciu potrebných parametrov použite manuálny režim. Nezabudnite nastaviť vysokú citlivosť (najmenej 1000 pri slabom osvetlení), ktorá je na fotoaparáte uvedená ako hodnota ISO. Len to nezneužívajte, inak na fotografii získate veľa hluku alebo zŕn.

5

Ak je to možné, použite blesk, mierne tlmený a kompenzujte otvorenejší otvor. Nezabudnite, že pri fotografovaní so vstavaným bleskom fotoaparátu na krátku vzdialenosť získate buď ďalšie odrazy, alebo úplne rozmazaný obrázok.

6

Ak chcete získať kvalitnú fotografiu pre reštauráciu, starostlivo sa rozhliadnite po okolí. Chráňte hlavnú postavu rámu pred ďalšími rukami, drobkami alebo škvrnami na obruse, odtlačkami prstov na tanieri alebo skle. Odmietnite fotografovať jedlo z polovice jedla, často v živote vyzerá chutnejšie ako na nasledujúcich fotografiách. Výnimkou môže byť napríklad lístkový koláč, ktorý sa musí zachytiť „zvnútra“.

7

Fotoaparát namontujte na statív v predstihu, to znamená, že keď si prinesiete teplé jedlo, môžete nasnímať záber „za tepla“. Na zložité jedlá (šalát s cestovinami, kari atď.) Použite minimalistický monofónny dekor: biele taniere, jednoduché spotrebiče, obrus. Vďaka svetlým jedlám budú jednoduché jedlá chutnejšie.

Odporúčaná