Obchodná komunikácia a etika

Ako napísať dodatočnú dohodu

Ako napísať dodatočnú dohodu

Video: Nový biskup Beňo: Knihy asi písať nebudem. Chcem sa viac stretávať s ľuďmi ako sedieť v kancelárii 2024, Júl

Video: Nový biskup Beňo: Knihy asi písať nebudem. Chcem sa viac stretávať s ľuďmi ako sedieť v kancelárii 2024, Júl
Anonim

Potreba dodatočnej dohody vzniká, ak je potrebné predložiť nové vydanie určitých ustanovení existujúcej dohody. Pri dlhodobej dlhodobej zmluve sa môže pre každý jednotlivý projekt vypracovať dodatočná dohoda.

Image

Budete potrebovať

  • - výstup zákazky;

  • - vzorka doplnkovej dohody;

  • - počítač;

  • - prístup na internet;

  • - tlačiareň.

Návod na použitie

1

Predtým, ako zmluvné strany pristúpia k vypracovaniu dodatočnej dohody, prediskutujú medzi sebou ustanovenia dohody, ktoré je potrebné upraviť, a ich novú verziu. Môžu sa tiež dohodnúť pri výmene návrhov znenia doplnkovej dohody. Dôvodom na uzavretie dodatočnej dohody môže byť odloženie spolupráce, zmeny cien, nadobudnutie účinnosti legislatívnych ustanovení, ktoré prestanú byť uspokojené určitými ustanoveniami zmluvy, a ešte oveľa viac. Pri charaktere spolupráce môžu byť v dohode stanovené vlastnosti konkrétneho projektu.

2

Rovnako ako v zmluve, miesto na uzatvorenie dohody je uvedené vľavo pod nadpisom a dátum vpravo v rovnakom riadku.

3

Ako každý dokument, aj dodatočná dohoda musí byť oprávnená a musí mať pridelené poradové číslo: 1 atď., V závislosti od toho, na ktorý účet sa dohoda uzatvára na základe osobitnej zmluvy. Druhý riadok obsahuje výstup zákazky, ktorej sa tento dokument týka: meno, číslo a dátum podpísania.

V preambule, ako aj v každom dvojstrannom dokumente sa uvádzajú strany, ktoré sú menované rovnakým spôsobom ako v samotnej zmluve, a ich zástupcovia, ako aj dokumenty, na základe ktorých konajú. Napríklad listina, plnomocenstvo, osvedčenie o registrácii podnikateľa.Ak sa od uzavretia zmluvy nič nezmenilo, preambula sa odtiaľ jednoducho kopíruje.

4

Nasledujú ustanovenia zmluvy, ktoré si vyžadujú opravu, v novom vydaní alebo popis základných prvkov projektu, ktoré sa neodzrkadľujú v zmluve a ktoré im prideľujú právomoci osobitne uzatvorených dodatočných dohôd. atď.), ich pomenovanie ako v zmluve a nakladanie s nimi v rovnakom poradí ako v zmluve. V záverečných ustanoveniach nezabudnite uviesť, že dodatková dohoda je neoddeliteľnou súčasťou Povaha zmluvy a možnosť opravy osobitnou dohodou.

5

Na konci, rovnako ako v zmluve, sú uvedené mená a podrobnosti strán, potom je dokument zapečatený podpismi zástupcov oboch strán a pečaťami.

dohoda o dodatočnej cene

Odporúčaná