management

Ako nadviazať interakciu služieb v spoločnosti

Ako nadviazať interakciu služieb v spoločnosti

Video: NOVÁ RELÁCIA Výhody človeka v Tvorivej spoločnosti 2024, Júl

Video: NOVÁ RELÁCIA Výhody človeka v Tvorivej spoločnosti 2024, Júl
Anonim

Ak spoločnosť nevytvorila interakciu medzi službami a oddeleniami, potom nemožno hovoriť o účinnom riadení. V takejto spoločnosti často dochádza ku konfliktom medzi zamestnancami a vedúcimi oddelení, ktorí zisťujú, kto je za čo zodpovedný a kto je vinný za nesplnenie úloh. Na založenie práce podniku musíte premyslieť horizontálne a vertikálne spojenia medzi všetkými oddeleniami podniku.

Image

Návod na použitie

1

Premýšľajte nad organizačnou štruktúrou spoločnosti. Rozdeľte svoju prácu na funkčné bloky a určte úrovne interakcie medzi jednotlivými blokmi. Majte na pamäti, že ten istý problém musí vyriešiť jedna jednotka - funkčná jednotka. Právo na vedenie a riadenie by mal mať iba vedúci oddelenia. Riešenie niektorých otázok by sa malo zveriť a zveriť iba tým jednotkám a oddeleniam, ktoré sa s tým budú čo najlepšie a najlepším spôsobom vysporiadať. Zriadiť podriadenie pracovných miest v každej jednotke.

2

Správne prideliť zodpovednosť za prácu v každej jednotke. Manažéri by mali pracovať so svojimi zamestnancami a vysvetliť každému svoje ciele a ciele, zaujímať ich o celkový výsledok a motivovať ich k konečnému cieľu. Priradiť manažérov na synchronizáciu aktivít celej jednotky na dosiahnutie spoločných cieľov.

3

Musíte premyslieť a vypracovať jednotné informačné pole pre spoločnosť, používať v ňom spoločný obchodný jazyk a predstavy o cieľoch spoločnosti. Zabezpečte, aby sa informácie vedúcich pracovníkov spoločnosti a vedúcich oddelení prenášali exekútorom bez skreslenia alebo straty. Nastavte úlohy správne tak, aby vaši podriadení presne porozumeli tomu, čo chcete a čo sa od nich vyžaduje.

4

Premýšľajte nad pravidlami interakcie medzi divíziami. Každý zamestnanec by mal jasne pochopiť svoje pracovné funkcie a oblasť zodpovednosti. Okrem toho by každý z nich mal vedieť, ktorá jednotka je zodpovedná za aké otázky, takže všetkým zamestnancom vašej spoločnosti by malo byť jasné, na koho sa môžu obrátiť a v akom prípade.

5

Výsledkom vykonanej práce je dosiahnutie koordinovanej interakcie medzi všetkými oddeleniami a službami vášho podniku. To umožní spoločnosti rýchlo reagovať na akékoľvek zmeny na trhu a konať ako celok, bez straty času na objasnenie vzťahov a zmenu rozhodovania.

Odporúčaná