Druhy činností

Ako pridať druh činnosti v LLC

Ako pridať druh činnosti v LLC

Video: Q & A with GSD 023 with CC 2024, Júl

Video: Q & A with GSD 023 with CC 2024, Júl
Anonim

Činnosť spoločnosti, ktorá je aktívna, nezodpovedá vždy pôvodným zámerom jej zakladateľov. Obchodné organizácie veľmi často menia profil svojich činností a dopĺňajú ho o nové typy tvorby príjmov. Pridávanie aktivít podlieha štátnej registrácii a ak sa rozhodnete pridať nejaké aktivity, musíte o tom informovať daňový úrad pomocou osobitného formulára žiadosti.

Image

Budete potrebovať

  • - charta;

  • - pasy členov LLC;

  • - DIČ;

  • - BIN;

  • - výpis z registra, overený notárom;

  • - vyhlásenie v predpísanej forme.

Návod na použitie

1

Vyberte kódy OKVED, ktoré sa majú zahrnúť do aplikácie. Kód nesmie mať menej ako tri číslice. Je lepšie predvídať možné zmeny typov činností v budúcnosti, takže už nemusíte znova pridávať ekonomické činnosti.

2

Ak stanovy spoločnosti obsahujú konkrétne informácie o druhoch vykonávaných činností, je potrebné zmeniť a doplniť stanovy a doplniť k nim druhy činností, ktoré spoločnosť LLC plánuje vykonávať. Ak to chcete urobiť, usporiadajte valné zhromaždenie, aby ste prediskutovali problém zmeny charty. Po stretnutí je potrebné pripraviť protokol s rozhodnutím o vykonaní vhodných zmien. V prípade, že sa do charty zapíše mnoho druhov činností alebo existuje neurčitá formulácia, ako napríklad „a iné druhy obchodných činností povolených ruským právom“, nie je potrebné chartu meniť a dopĺňať.

3

Pripravte žiadosť v predpísanom formulári pre daňový úrad. Budete tiež potrebovať tieto dokumenty: zoznam nových kódov činnosti (predkladá sa bezplatne), charta v znení zmien a doplnení, DIČ a PSRN, kópie pasov všetkých účastníkov LLC, výpis z registra overený notárom. V prípade, že dôjde k zmene a doplneniu charty, je tiež potrebné zaplatiť štátnu povinnosť za pridanie OKVED.

4

Predajte dokumenty registračnému orgánu. Podľa súčasných právnych predpisov môžete dokumenty predkladať osobne alebo ich posielať poštou. Zmeny budú zaregistrované do siedmich pracovných dní a dostanete dokument potvrdzujúci registráciu pridania aktivít. Malo by sa pamätať na to, že obchodnú činnosť môžete začať zákonom novým smerom až po tom, čo sa do štátneho registra zapíšu nové kódy OKVED pre vaše typy činností.

ďalšia činnosť

Odporúčaná