Druhy činností

Ako doplniť OKVED

Ako doplniť OKVED
Anonim

Štát vyžaduje od podnikateľov, aby pri registrácii uviedli všetky oblasti činnosti od samého začiatku. Nestabilita podnikateľského prostredia však niekedy núti predstaviteľov malých a stredných podnikov k radikálnej zmene a doplneniu ich podnikateľských smerov. V tejto situácii sa človek nemôže obísť bez oficiálnej opätovnej registrácie podniku.

Image

Budete potrebovať

  • - Aktuálny zoznam kódov OKVED;

  • - formulár odporúčaný formulár 13001.

Návod na použitie

1

Prejdite na webovú stránku Federálnej daňovej služby a stiahnite si formulár odporúčaného formulára 13001. Vyplňte ho a venujte osobitnú pozornosť zoznamu kódov OKVED (All-Russian Klasifier of Economic Activities). Aktuálny zoznam nájdete na internete, v databáze konzultantov alebo v pobočke federálnej daňovej služby v mieste bydliska.

2

Vyberte zoznam kódov OKVED. Vysvetlenie vyplnenia odporúčaného formulára hovorí, že potenciálny podnikateľ môže určiť neobmedzený počet OKVED. V praxi sa však pri registrácii neodporúča vyplniť viac ako 30 stĺpcov. V opačnom prípade môže komisia takúto žiadosť zamietnuť. Prvým v zozname kódov by mala byť hlavná činnosť. Ak počas opakovanej registrácie zostane nezmenený, do bunky by sa mala vložiť pomlčka. Všetky ostatné podmienky na vyplnenie formulára na opätovnú registráciu zostávajú v porovnaní s registračným formulárom rovnaké: do registra sa môžu zapisovať kódy pozostávajúce z viac ako troch číslic.

3

Zorganizujte zakladajúce stretnutie. Pripraviť protokol a rozhodnutie predstavenstva (zriaďovateľa) o zmene a doplnení alebo rozšírení zoznamu činností. Zápisnice zo zasadnutia sa spravidla vyhotovujú vo voľnej forme.

4

Vykonajte príslušné zmeny v charte podniku, čiastočne pokiaľ ide o zoznam činností. Vezmite kópiu z dokumentov.

5

Zaplatiť štátny poplatok za opätovnú registráciu podniku a overiť balík dokumentov u notára. Malo by sa pamätať na to, že vyplnený formulár 13001 sa nesmie šiť.

6

Obráťte sa na regionálnu pobočku Federálnej daňovej služby a požiadajte o opätovnú registráciu podniku. Po prijatí žiadosti a jej posúdení daňová služba rozhodne, a ak bude schválená, spoločnosť bude znovu zaregistrovaná do 10 dní.

ďalšie okv

Odporúčaná