management

Ako dosiahnuť dokonalý servis

Ako dosiahnuť dokonalý servis

Video: Akela Transport – Dokonalý přepravní servis 2024, Júl

Video: Akela Transport – Dokonalý přepravní servis 2024, Júl
Anonim

V podmienkach tvrdej konkurencie na trhu služieb je to práve perfektná služba, ktorá umožňuje prilákať a udržať zákazníkov. Pre priateľskú atmosféru a úctu k sebe je klient často ochotný zaplatiť viac. Pracovaním na kvalite služieb vo vašej spoločnosti môžete výrazne zvýšiť príjmy.

Image

Budete potrebovať

  • - vývoj štandardov služieb;

  • - odborná príprava zamestnancov.

Návod na použitie

1

Jasne napíšte všetky štandardy služieb pre svoju spoločnosť. Každá položka by mala byť podrobne uvedená: aj keď sa vám niektoré veci zdajú byť zrejmé, nemusia byť pre zamestnancov vôbec. Vzdialenosť pri komunikácii s klientom, kľúčové pravidlá etikety, základné frázy pozdravu a zbohom - tieto základné veci musia všetci zamestnanci vykonávať dôsledne. Buďte pripravení na skutočnosť, že nováčikovia medzi účastníkmi nemusia poznať základné veci, je nesprávne povedať pár slov. Pokúste sa opraviť takéto chyby.

2

Vykonávať školenia a majstrovské kurzy pre zamestnancov. Takéto školenie by malo byť pravidelné, najmä vzhľadom na skutočnosť, že v sektore služieb neustále dochádza k striedaniu zamestnancov. Pri prijímaní novej osoby modelujte štandardnú pracovnú situáciu. Napríklad pri zamestnávaní čašníka ho požiadajte, aby vám „slúžil“. Veľmi často to dokáže dokonca aj neskúsený kandidát na intuitívnej úrovni. Vždy opravujte chyby a nasmerujte personál na zlepšenie kvality služieb.

3

Pokúste sa poznať a predvídať potreby svojich zákazníkov. Každý zamestnanec by mal mať jasnú predstavu, že kupujúci je hlavným zdrojom príjmu spoločnosti. Nemali by ste byť dotieraví, ale pozornosť, uctivý prístup a úprimný záujem o potreby návštevníka vždy pomôžu získať jeho dôveru.

4

Zvláštnu pozornosť venujte čistote. Žiadna pozornosť a pohostinnosť personálu nekompenzuje špinavé jedlá v reštaurácii a vlasy predchádzajúcich zákazníkov v salóne krásy. Dokonca aj keď pracujete na montáži pneumatík alebo na preprave, dosiahnite dokonalú čistotu všade.

Venujte pozornosť

Ako viete, nespokojný zákazník bude určite zdieľať negatívne dojmy s ostatnými. Vyvarujte sa kritickým situáciám, vždy sa pokúste urobiť zmeny, ak k incidentu stále došlo.

Užitočné rady

Príďte s vlastnou službou vo vašom zariadení. Špeciálna forma pozdravu, malý suvenír ako darček - a vaša služba sa bude spomínať na dlhú dobu.

Odporúčaná