Obchodné riadenie

Ako využívať inovácie v podnikaní

Ako využívať inovácie v podnikaní

Video: AZU webinár: Inovácie v online podnikaní 2024, Júl

Video: AZU webinár: Inovácie v online podnikaní 2024, Júl
Anonim

Na udržanie konkurencieschopnosti sa musí podnik neustále vyvíjať. Zapojenie rôznych inovatívnych technológií, ktoré zvyšujú efektivitu práce, prispeje najmä k zlepšeniu kvality vyrobeného tovaru a služieb, ako aj k ich zníženiu nákladov.

Image

Návod na použitie

1

Zvážte, ktoré procesy vo vašom podnikaní je možné vylepšiť, reorganizovať a urobiť technologickejšími. Môže to byť priamo výrobný proces, logistika, predaj, personálny manažment. V týchto oblastiach môžete aplikovať inovatívne technológie.

2

Preskúmajte rôzne nové technológie, ktoré môžu byť užitočné pre vaše podnikanie. Ponuku týchto techník nájdete na rôznych odborných výstavách. Napríklad tu sa môžete stretnúť s výrobcami nových strojov, ktoré sú pre vašu výrobu vhodnejšie. V tzv. Technologických parkoch sa vyvíjajú aj inovatívne technológie, najmä v oblasti počítačovej vedy - špeciálne podnikateľské inkubátory, ktoré umožňujú vedcom a technikom organizovať svoje malé podniky v oblasti špičkových technológií. Napríklad jeden z takýchto technologických parkov existuje v Novosibirsk Academgorodok. Na jeho webovej stránke nájdete zoznam spoločností, ktoré sa tam nachádzajú, a služby, ktoré poskytujú -

3

Ak nájdete pre vás zaujímavú technológiu, prediskutujte so svojím dodávateľom možnosť ich zavedenia do vašej organizácie. Buďte pripravení na skutočnosť, že si to bude vyžadovať značné náklady, pretože nová technológia bude možno potrebné počas jej používania dokončiť a zmeniť.

4

Po vložení novej technológie do systému vášho podniku alebo organizácie nastavte určité kontrolné obdobie, počas ktorého by mala metóda preukázať svoju účinnosť. Ak je to možné, implementujte ho v testovacom režime. Napríklad je lepšie inštalovať inovatívny softvér nie na všetky počítače spoločnosti naraz, ale iba na počítače vybrané na testovanie.

5

V prípade, že sa zistí, že technológia plní svoje úlohy, urobte z nej plnohodnotnú súčasť pracovného procesu. Skutočne nový vývoj vám poskytne príležitosť dostať sa pred svojich konkurentov a získať späť náklady vynaložené pri ladení ich práce.

Odporúčaná