Obchodné riadenie

Ako zlikvidovať LLC v Petrohrade

Ako zlikvidovať LLC v Petrohrade

Video: Zenit SAINT PETERSBURG vs. VK Dukla LIBEREC - CEV Volleyball Cup 2021 Men 4th Finals 2024, Júl

Video: Zenit SAINT PETERSBURG vs. VK Dukla LIBEREC - CEV Volleyball Cup 2021 Men 4th Finals 2024, Júl
Anonim

Spoločnosť s ručením obmedzeným je typ právnickej osoby, ktorá môže byť založená na spoločnom vlastníctve jedného alebo viacerých vlastníkov.

Image

Návod na použitie

1

Predaj LLC je najjednoduchšou možnosťou likvidácie. Na tento účel musíte uzavrieť kúpnu zmluvu, vydať nové vymenovanie nového riaditeľa alebo vedúceho predstavenstva a hlavného účtovníka. V prípade, že v súvislosti so zmenou riaditeľa niektorí zo zakladateľov odstúpili zo spoločnosti, je potrebné informovať všetkých ostatných akcionárov a vedúcich mimorozpočtových fondov, ak existujú. Zakladatelia, ktorí opustili spoločnosť LLC, nemajú s ňou spojené žiadne práva a povinnosti a nenesú zodpovednosť za podnikateľské riziká.

2

Občiansky zákonník Ruska však ustanovuje ďalší postup pri likvidácii spoločností s ručením obmedzeným. Zahŕňa niekoľko fáz. Prvým je držba špeciálnej likvidačnej komisie. Likvidačná komisia je stretnutie akcionárov, na ktorom sa prijíma rozhodnutie o ukončení organizácie priamo, rozhodnutie sa zaznamená a dokument, ktorý sa vypracuje spolu s písomnou žiadosťou, sa predloží registračnému orgánu v Petrohrade. Taký je MIFNS 15 - Interdistrict Inspectorate of Federal Tax Service, ktorý sa nachádza na ul. Pracovníci červeného textilu, 10. Pracovnú dobu a kontaktné čísla si môžete skontrolovať na webovej stránke www.r78.nalog.ru.

3

Občiansky zákonník Ruskej federácie ako ďalší krok poskytuje prostredníctvom médií vyhlásenie o likvidácii spoločnosti LLC. Spravidla sa na tento účel používajú noviny alebo časopisy. V oznámení musí byť uvedené: presný názov spoločnosti, jej adresa a presná lehota stanovená zákonom na podanie prípadných pohľadávok voči riadiacemu orgánu LLC. Minimálna možná lehota je 2 mesiace od oficiálneho dátumu žiadosti o likvidáciu.

4

Komisia s pomocou registračného orgánu a daňového inšpektorátu zisťuje dostupnosť nesplatených pôžičiek od likvidovanej organizácie alebo akékoľvek iné dlhy. Spoločnosť LLC nemôže byť zo zákona zlikvidovaná, kým nebudú splatené všetky dlhy. Ak spoločnosť na to jednoducho nemá finančné možnosti, majetok LLC sa predá alebo sa začne konkurzné konanie. Ak akcie spoločnosti spôsobili niekomu veľké morálne alebo materiálne škody, ich straty sa kompenzujú predovšetkým.

5

Posledným krokom k likvidácii spoločnosti LLC v Petrohrade je zrušenie registrácie v registračnom úrade v Petrohrade. Budete musieť predložiť vyhlásenie požadujúce likvidáciu, podpísané akcionármi, uznesenie o zrušení zdanenia a príslušné rozhodnutie zo schôdze akcionárov.

Odporúčaná