Druhy činností

Ako ťažiť Ethereum

Obsah:

Ako ťažiť Ethereum

Video: JAK TĚŽIT ETHEREUM DOMA - 2xGTX1070/CLAYMORE/BAIKAL GIANT B/TUTORIAL 2024, Júl

Video: JAK TĚŽIT ETHEREUM DOMA - 2xGTX1070/CLAYMORE/BAIKAL GIANT B/TUTORIAL 2024, Júl
Anonim

V súčasnosti, počas rastúcej popularity elektronických peňazí, sa zvyšuje aj dopyt po ich extrakcii, pretože v sieti sú vďaka ťažbe dobré príjmy.

Image

História ETN

ETN sa objavila vďaka kanadskému programátorovi Vitalymu Buterinovi štyri roky po objavení najdrahšej kryptomeny na svete - bitcoínu (BTC). Vitaliy sa pomohlo realizovať myšlienku Gavina Wooda, celého tímu nadšencov a investície vo výške 18 miliónov dolárov.

Ako ťažiť Ethereum (ETN)

Pre efektívnu ťažbu by ste mali zbierať alebo kupovať hotové „farmy“. Toto je možné iba pri použití vysoko kvalitných a výkonných komponentov v počítači:

- Grafické karty by mali byť jednou z najlepších (série GTX alebo RS sú perfektné). Grafické karty rady RS-290 a vyššie od Asus sú medzi baníkmi veľmi populárne. Integrované grafické karty sú na to úplne nevhodné.

- Základná doska by mala zabezpečiť správnu činnosť štyroch alebo viacerých grafických adaptérov súčasne.

- procesor musí byť vysokofrekvenčný, pretože to ovplyvňuje počet operácií za sekundu.

- RAM najmenej 8 GB. Vyšší výkon samozrejme prinesie najvyššiu účinnosť.

- efektívny chladiaci systém.

Pred prechodom na ťažbu kryptomeny musia byť aktualizované všetky ovládače.

Je možné optimalizovať parametre počítača distribúciou energie na ťažbu konkrétnej kryptomeny. Použite kód pre súbory vo formáte bat. Môžete ich nájsť v sieti alebo napísať sami, v súlade s výkonom vašej grafickej karty.

Existuje niečo ako sólo banícke mince, ktoré využívajú iba svoje vlastné kapacity, bez pomoci iných baníkov.

Pre ľudí, ktorí nechcú inštalovať ďalšie vybavenie, existujú zdroje na ťažbu v cloude a percento zárobkov priamo závisí od kapacít, ktoré si kúpite na konkrétnom serveri.

Najjednoduchšie ťažobné programy sú: CGMiner; BFGMiner; Ufasoft Miner; 50Miner. Okrem toho musí mať každý užívateľ osobitný účet, na ktorom sa budú ukladať získané krypto mince. Účet je možné otvoriť na zdrojoch: EthereumWallet; MyEtherWallet; Mist.

Ethereum má veľa implementácií, ktoré sú napísané v jazykoch ako Jawa, C +, Haskell, Rust a Go. Najnovšími motormi boli medzi baníkmi najobľúbenejší klienti Parity a Geth. Po inštalácii tohto typu klienta bude možné interagovať so sieťou z konzoly a synchronizácie blockchainu (metóda prenosu informácií od odosielateľa k príjemcovi), vďaka ktorej sú šifrované transakčné údaje rozdelené do blokov, ktoré podliehajú mnohým kontrolám, bez uloženia histórie. Preto sa táto technológia považuje za najspoľahlivejšiu - možnosť hackovania a odcudzenia peňazí je úplne vylúčená.

Nuance práce ETH spočíva v tom, že čím viac ľudí začne ťažiť kryptomenu, tým pomalší a ťažší bude tento proces. Rozhodujúcu úlohu pri ťažbe hrá skupina, z ktorej môžete získať ETN aj akúkoľvek inú digitálnu menu.

Najjednoduchším banským bazénom je trpaslík - tu je veľmi jednoduché rozhranie. Jednoducho si stiahnite klienta Ethminer a spustite ho nastavením parametrov vhodných pre danú oblasť. Po registrácii s platným e-mailom uvidíte celý zoznam bazénov, z ktorých si môžete vybrať najvhodnejší. Hlavným problémom nie je vôbec otvorenie a registrácia bazéna, ale prilákanie ľudí, ktorí tam budú ťažiť z vašich zdrojov.

Odporúčaná